Hlavní obsah

Pastrňák byl v NHL vyhlášen třetí hvězdou týdne

Bostonský útočník David Pastrňák byl v NHL vyhlášen třetí hvězdou minulého týdne, v němž byl s pěti góly nejlepším střelcem zámořské hokejové ligy. Pět branek dal i Němec Leon Draisaitl z Edmontonu, který si vysloužil ocenění pro druhou hvězdu týdne. Anketu vyhrál brankář Andrej Vasilevskij, jenž pustil ve třech zápasech jediný gól ze 100 střel a pomohl týmu Tampy Bay ke třem výhrám.

Foto: Steven Senne, ČTK/AP

Bostonští David Pastrňák (88), Tyler Bertuzzi (59) a Matt Grzelcyk (48) oslavují gól v zápase s Montrealem.

Článek

Pastrňák slavil s Bostonem ve čtyřech zápasech tři vítězství. K pěti gólům přidal i jednu asistenci a stal se po Jaromíru Jágrovi druhým českým hráčem, který nasbíral za sezonu alespoň 100 bodů. Bruins v minulém týdnu dosáhli jako čtvrtý tým v historii na 60 vítězství v jednom ročníku a zajistili si v předstihu Prezidentovu trofej pro nejlepší mužstvo základní části. Pastrňák dal vítězné góly v zápasech proti Columbusu a Pittsburghu.

Draisaitl kromě pěti branek zaznamenal ještě tři asistence a slavil s Edmontonem čtyři výhry i postup do play off. Účast v bojích o Stanley Cup si zajistila také Tampa Bay s Vasilevským, který vychytal čisté konto proti Carolině i New York Islanders, inkasoval pouze jednou od Washingtonu.

Reklama

Související témata: