Hlavní obsah

Pastrňák před galapředstavením sledoval fotbal. Proč po vyřazení Čechů zveřejnil švédské logo?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl to pro něj náročný čtvrtek. Nikdy se netajil tím, že zbožňuje fotbal, na svůj milovaný Baník klidně vyrazí i do kotle mezi fanoušky, takže semifinále baráže o postup na MS mezi svěřenci trenéra Šilhavého a Švédskem si hokejový útočník Bostonu David Pastrňák nemohl nechat u televize ujít. A to i přesto, že jen necelou hodinu a půl po jeho skončení jej čekal v NHL zápas proti obhájcům Stanley Cupu Tampě Bay.

Foto: Bob Dechiara, Reuters

David Pastrňák (88) a Charlie McAvoy (73) z Bostonu se radují z gólu proti Tampě Bay.

Článek

„Ani jsem se nerozcvičoval na náš zápas. Koukal jsem se na celý fotbal a šel jsem do našeho utkání bez rozcvičky," připustil Pastrňák pro hokej.cz.

Duel české reprezentace s výběrem Tří korunek byl pro 25letého rodáka z Havířova pikantní i z toho důvodu, že právě ze Švédska pochází jeho přítelkyně Rebecca Rohlssonová.

Foto: Instagram @davidpastrnak

David Pastrňák si za prohranou sázku umístil na svůj Instagram logo švédské fotbalové asociace.

Část zápasu sledovali spolu doma, to nejdůležitější ale viděl cestou na stadion a na něm. „Já jsem musel jít naštěstí do práce. Nemusel jsem být doma na druhý poločas a na prodloužení. Vím, že by mi to dala sežrat," poukazuje Pastrňák na prohru Čechů 0:1 v prodloužení.

Foto: Petr Horník, Právo

David Pastrňák se svou švédskou přítelkyní Rebeccou Rohlssonovou na loňském slavnostním zakončení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Ta pro něj znamenala prohranou sázku se svou přítelkyní. A tak si jako trest na své Instastories musel umístit logo švédské fotbalové asociace a označil u něj svou přítelkyni.

Zatímco z absence fotbalistů na MS v Kataru byl smutný, duel proti Tampě Bay vyšel Pastrňákovi parádně. Byl to právě on, kdo svým dvanáctým hattrickem v základní části NHL rozhodl o výhře 3:2 nad obhájci Stanleyova poháru a ukončil pětizápasové čekání na zásah.

V aktuální sezoně jde o jeho druhý třígólový zápis, tím prvním srazil v polovině ledna Philadelphii (3:2). Pasta se tak stal vůbec prvním hráčem v historii NHL, který v jednom ročníku vstřelil dva hattricky, jimiž svému týmu zajistil výhru, aniž by se na ní gólově podílel některý ze zbylých spoluhráčů.

A ještě jedna statistika, v níž nejlepší český hokejista posledních let dominuje. Mezi aktivními hráči NHL má nejvíc hattricků před dovršením 26 let. Na dvouciferné číslo se dostali už jen Alexandr Ovečkin (10) a Connor McDavid (rovněž 10), který oslaví 26. narozeniny příští rok v lednu.

Reklama