Hlavní obsah

Pastrňákova radost z postupu. Český hokejista řval jako Medvěd

Columbus/Praha

Boston i díky trefě Davida Krejčího ovládl pondělní šestý duel série s Columbusem a po výhře 3:0 postupuje do finále Východní konference. V něm se svěřenci Bruce Cassidyho střetnou s Mrázkovou Carolinou. Velkou zásluhu na postupu měl i David Pastrňák, který dvěma góly rozhodl pátý zápas. Český útočník dal po vítězství v celé sérii naplno průchod svým emocím. Jako Medvěd.

Foto: Jay LaPrete, ČTK/AP

Český útočník Bostonu David Pastrňák (vpravo) v souboji o puk s Vladislavem Gavrikovem z Columbusu.

Článek

Skóre šestého duelu otevřel ve druhé třetině David Krejčí. Když Jake DeBrusk trefil tyčku, český útočník byl přesně tam, kdy měl být, aby tvrdě napálil odražený puk a překonal Sergeje Bobrovského. Medvědi přidali v závěrečném dějství další dvě branky. Bezchybný Tuukka Rask pochytal všech 39 střel domácích a hosté mohli slavit postup.

„Jak je lidi? Jsme ve finále konference, vracíme se domů!" křičel Pasta do kamery a bylo zjevné, že z postupu má obrovskou radost. Útočné hvězdy Bostonu byly během série pod velkým tlakem. Produktivita trápila Pastrňáka i Brada Marchanda a český borec nebyl pouze pod palbou zahraničních novinářů, ale také svého kouče.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

You could say @davidpastrnak is excited to get back to Boston. #StanleyCup

Příspěvek sdílený NHL (@nhl),Kvě 6, 2019 v 7:15 PDT

Jenže to teď mohou Medvědi vše hodit za hlavu. Ve finále Východní konference čeká svěřence Bruce Cassidyho Mrázkova Carolina a začíná se od znova. Český gólman už trénuje s mužstvem, takže fanoušci můžou směle doufat v pikantní souboj havířovského snajpra a ostravského čaroděje v brankovišti.

Bruins se s Hurricanes v play off během historie potkali dvakrát. A osud jim ve vyřazovacích soubojích kříží cesty v pravidelných intervalech. V sezoně 1998/99 se z postupu radovali hráči Bostonu. O deset let později v sezoně 2008/09 naopak slavili hokejisté Caroliny. Teď je čeká bitva znovu po deseti letech, a to přímo před branou finále.

Reklama

Související témata: