Hlavní obsah

Pastrňákův jubilejní gól? Unikát! Ztratil jsem puk a ten skončil v brance, směje se Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdepak tradiční výstavní dělovka z kruhu, kdy brankáři v nejlepší hokejové lize světa nemají nárok. Tohle byla prostě haluz. Vysněný jubilejní padesátý gól českého bombarďáka Davida Pastrňáka v sezoně NHL patří do úplně jiné kategorie. „Ztratil jsem kontrolu na pukem a on skončil v brance," neskrýval před novináři útočník Bostonu.

Boston jako největší favorit na Stanley Cup? Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Čekání na padesátý zásah v sezoně netrvalo dlouho, žádnou nervozitu havířovský rodák nevnímal. Že nájezd na gólmana Caroliny skončil zrovna takhle, bral s úsměvem. „Je to hra a já to beru. Nevím, jak bych tohle dokázal udělat, kdybych to chtěl," hlásil český útočník.

V utkání se trefil ještě jednou, to už ale byla klasika v podání útočníka Bruins. Při přesilovce pálil z kruhu a Boston v té době vedl 2:1. Nakonec ale duel za stavu 3:3 rozhodly samostatné nájezdy. Jelikož byli jeho parťáci v úvodních dvou sériích úspěšní, na Pastrňáka v dovednostní disciplíně ani nedošlo. „Pocit po takovém utkání je o to úžasnější, když se vyhrálo," oddechla si česká hvězda.

Boston přitom šel do utkání bez dvou opor. Doma zůstali zraněný Brad Marchand a nemocný Patrice Bergeron. O to více vynikl Pastrňák. „Mohli jste vidět jeho vůdčí schopnosti," lebedil si trenér Bruins Jim Montgomery. „Byl skvělý, rozhodl zápas," dodal nadšeně.

Reklama