Hlavní obsah

Pastrňákův parťák se blýskl nádherou: Takové věci se nepovedou každý zápas

Boston/Praha

Potřetí v probíhající sezoně NHL zaznamenal tři kanadské body a výraznou měrou tak přispěl k výhře 4:0 svého Bostonu nad NY Rangers. Dvaatřicetiletý kanadský hokejový útočník Brad Marchand byl za tři asistence vyhlášen druhou hvězdou zápasu a zejména jeho akce předcházející gólu Patrice Bergerona na 2:0 stála opravdu za to...

Foto: Bob Dechiara, Reuters

Obránce NY Rangers Adam Fox (vlevo) se snaží zastavit útočníka Bostonu Brada Marchanda.

Článek

Medvědi po brzkém gólu Pastrňáka hráli v první třetině za příznivého stavu 1:0 po faulu Ritchieho v oslabení, jenže už po 27 vteřinách v něm sami udeřili. Hlavně díky parádičce Marchanda, který se nádhernou kličkou zbavil ruského forvarda Bučněviče a pak ukázkovým pasem našel Bergerona, jenž překonal gólmana Georgijeva.

„Bylo to hezké, takové věci se nepovedou každý zápas. Měl jsem trochu štěstí, že jsem měl proti sobě útočníka. Něco podobného je zábavné, když se to děje ve váš prospěch," prohlásil spoluhráč Davida Pastrňáka z elitní útočné formace Bruins.

Boston nakonec porazil Jezdce jednoznačně 4:0. I díky zásahu Davida Krejčího, jenž se tak ve svém dvacátém zápase sezony dočkal premiérového gólu.

Reklama

Související témata: