Hlavní obsah

Po Praze nebylo blaze. Šimkův krásný gól ale Sharks probral

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výlet do Evropy se hokejistům San Jose moc nevyplatil. V O2 areně dvakrát prohráli s Nashvillem a po návratu z Prahy do zámoří si v NHL připsali další tři porážky. Až v šestém zápase sezony Sharks poznali radost z výhry. Vděčí za to nečekaně i Radimu Šimkovi.

Foto: Eduardo Munoz Alvarez, ČTK/AP

Radim Šimek v zápase proti Rangers

Článek

„Konečně! Skvělý pocit," líčil třicetiletý obránce po výhře 3:2 v prodloužení na hřišti New York Rangers. Šimek k ní přispěl vyrovnávacím gólem na 2:2 po perfektní kličkované v útočném pásmu.

Český bek si sjel od modré čáry k pravému kruhu, dostal přihrávku mezi dva soupeře, rychle si přehodil puk na forhend a přes clonícího zadáka prostřelil nejlepšího gólmana minulé sezony Igora Šesťorkina. Pro hosty to byl ve 34. minutě moc důležitý zápis. V první polovině druhé třetiny totiž domácí zásluhou Filipa Chytila a Artěmije Panarina otočili stav na 2:1.

První dva body do tabulky si pak Sharks připsali po trochu krkolomné akci, kterou ve 49. sekundě prodloužení završil Erik Karlsson a asistenci si u ní připsal Tomáš Hertl.

„Věděli jsme, že Rangers mají skvělý tým. Říkali jsme si, že do toho musíme dát všechno při každém střídání. No a povedlo se," prohlásil sváteční střelec Šimek, který svůj předchozí gól vstřelil na konci prosince 2021.

San Jose se přesto krčí na dně Pacifické divize. Jeho kádr prochází proměnami a fanoušci zvyklí na každoroční bitvy o Stanley Cup musí být trpěliví. Kouč David Quinn dokonce v Praze odhadl dobu rekonstrukce týmu, než bude patřit zase mezi špici, na celých pět let...

To ale neznamená, že Sharks budou zatím za otloukánky.

Foto: Danny Wild, Reuters

Steven Lorentz před brankářem Rangers Igorem Šesťorkinem

„Pilulky na sebevědomí si v lékárně nekoupíte. To získáte jen tím, že začnete hrát dobře. Kluci už byli unavení z porážek a řekli si dost," prohlásil Quinn, pro kterého to byl v Madison Square Garden velmi prestižní zápas. Rangers vedl v letech 2018-21.

Podle současného trenéra newyorského týmu Gerarda Gallanta ale domácí svou letargií soupeři úlohu hodně usnadnili. „Nechápu, co jsme to předváděli ve třetí třetině. Totální kolaps, trapný výkon," zuřil Gallant.

To ale Sharks netrápí. V sobotu naopak zkusí potvrdit první výhru v Newarku na ledě Devils.

Reklama

Související témata: