Hlavní obsah

Podívejte se na něj! Český útočník si v NHL spletl barvy a stal se terčem posměchu

Detroit/Praha

Před středečním domácím duelem NHL proti Bostonu vyjel se zbytkem týmu na led k předzápasovému rozbruslení a chvíli mu trvalo, než pochopil, proč se mu jeho spoluhráči i členové realizačního týmu Detroitu smějí. Pětadvacetiletý český hokejový útočník Martin Frk si totiž spletl barvy...

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Český hokejista Detroitu Martin Frk.

Článek

Pelhřimovský rodák sice na rozcvičku dorazil ve správné bíle variantě dresu, jenže na hlavu si nasadil helmu barvy červené. Všichni ostatní hráči Red Wings ale měli helmy bílé...

Frk v první moment nevěděl, proč je terčem posměchu, velmi rychle mu však jeho omyl docvakl, takže zamířil ke střídačce, kde mu kustodi pomohli s nápravou.

Na Frkovu obranu je potřeba uvést, že Detroit nastupuje k drtivé většině domácích zápasů v červených dresech i helmách. Pro pár vybraných duelů před vlastními fanoušky ale volí bílou kombinaci, což byl i případ souboje s Bostonem, který Rudá křídla nakonec vyhrála 3:2 po prodloužení.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.