Hlavní obsah

Pozdvižení v Chicagu. Perryho vyhazov přiživil dohady. Fámy jsou nechutné, vyvracel manažer klubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Výhra 4:3 nad Seattlem, pod kterou se v noci na středu 33 zákroky podepsal gólman Petr Mrázek, se ocitla ve stínu posledního dění v hokejovém Chicagu. Kolem vyhazovu 38letého držitele Hart Trophy Coreyho Perryho se vyrojila řada fám, které Blackhawks moc nepomohly.

Foto: Alan Poizner, Reuters

Kolem Coreyho Perryho (v bílém) se v poslední době vyrojila spousta spekulací

Článek

„Bylo to pár těžkých dní,“ řekl několikrát během úterní devítiminutové tiskové konference generální manažer klubu Kyle Davidson. Blackhawks rozvázali s Perrym smlouvu na základě obvinění, o nichž se dozvěděli minulý týden v Columbusu. Perryho okamžitě vyškrtli ze sestavy proti Blue Jackets. Hráčův agent Pat Morris v tu chvíli mlžil o osobních důvodech, o víkendu už ale sdělil světu, že jeho klient opouští Blackhawks na vlastní žádost.

Mezitím se ve virtuálním prostředí začaly šířit zvěsti, že měl Perry poměr s matkou Connora Bedarda, letošní osmnáctileté jedničky draftu, což ale Blackhawks odmítli. „Netýká se to žádných hráčů ani jejich rodin a kdokoli, kdo naznačuje opak, je mimo. Je to nechutné,“ ohradil se Davidson.

Ve vytváření kouřových clon má však Chicago praxi už od roku 2010, kdy tutlalo sexuální obtěžování hráčů ze strany videokouče Brada Aldriche a vše vyšlo na světlo až po několika letech. Vyhazovem to pak odnesl i tehdejší generální manažer Stan Bowman. Pověst Blackhawks je od té doby stále silně pošramocena. A současné dění jí vůbec neprospívá. Jako by v Chicagu skutečně bylo něco shnilého.

Tentokrát Blackhawks alespoň zareagovali rychle, i když o povaze Perryho ‚přestupku na pracovišti‘ se nahlas nemluví. „Chtěli jsme vést zodpovědné vyšetřování, abychom obvinění doložili,“ řekl Davidson, který se v úterý sešel s hráči, aby jim vysvětlil své rozhodnutí. Ale ani jim neposkytl žádné další podrobnosti o Perryho pochybení než ty, které sdělil veřejně. „Hráčovo podzimní počínání rozhodně neodpovídalo podkladům, které o něm Blackhawks získali loni v létě,“ prohlásil GM.

Představy o zažehnutí nové éry vypadaly v Chicagu před sezonou podstatně jinak. Bedard se má stát jejím symbolem, právě kvůli němu management přivedl do klubu zkušené veterány. Jenže Taylor Hall musel ukončit sezonu kvůli zranění kolena a Perry, který měl být pro kanadského teenagera mentorem a ‚otcovskou figurou‘, ve své roli fatálně selhal. Po 19 sezónách a 1273 zápasech v NHL je jeho kariéra patrně u konce. A klub tak narychlo upekl alespoň výměnu s Vancouverem, v níž získal 26letého forvarda Anthonyho Beauvilliera.

Chicago v čele s Bedardem ovšem dál bude muset systematicky pracovat na očištění svého jména. „Dodržujeme naše hodnoty a ujišťujeme se, že pokračujeme v budování kultury odpovědnosti,“ dodal státotvorně Davidson.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.