Hlavní obsah

Podivný gól v NHL. Brankář se nestačil divit. Pak přeskočil Vokouna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná to nebyl nejpodivnější gól sezony NHL, ale rozhodně měl k němu blízko. Nepovedený rychlý protiútok hráčů Philadelphie se stejně proměnil v puk v síti Nashvillu. Výstřední trefa ale Flyers štěstí nepřinesla, doma prohráli 2:4.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Gólman Nasvillu Juuse Saros

Článek

Ještě než se fanoušci pořádně usadili ve Wells Fargo Center, už jim v uších duněly beaty na oslavu úvodního gólu. Mnozí ale nepostřehli, jak vůbec padnul. S tím ostatně měli problém i aktéři situace ze 2. minuty.

Po zisku v obranném pásmu vyrazil na zteč Morgan Frost, jeho přihrávka na spoluhráče nebyla přesná, ale Bobby Brink vrátil puk zadovkou za branku Predators. Tam ho tečovala hokejka obránce hostů Alexandra Carriera, od Frostovy nohy se odrazil do brankoviště na záda gólmana Juuse Sarose a spadl za čáru. Solidní biliár.

„Frosty tam měl výborné momenty,“ uznal i náročný kouč Flyers John Tortorella.

Ve Philadelphii kuriózní chvilku popsali jako předčasný vánoční dárek. Ale Flyers šňůru zápasů, v nichž bodovali, na deset nenatáhli. Na obratu se 27 zákroky podílel i Saros, který se 162. výhrou za Nashville v klubové tabulce odpoutal od Tomáše Vokouna. Predators přitom dohrávali bez ruského útočníka Jakova Trenina, který ve druhé třetině narazil Frosta na hrazení a inkasoval pět a do konce.

„Tenhle tým má ale velkou odolnost a psychickou houževnatost. Nemyslím si, že by nás prohra nějak poznamenala,“ řekl Frost. Philadelphia skutečně patří k největším překvapením rozehrané sezony, s 39 body je třetí ve Východní konferenci.

Reklama