Hlavní obsah

Prázdná branka a noční můra ožila. Nešťastník z Nashvillu připomněl Štefana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenhle moment bude asi Coltona Sissonse ještě nějakou dobu budit ze spaní. Útočník Nashvillu mohl do prázdné branky potvrdit výhru a srovnat stav série play off NHL s Vancouverem. Jenomže trefil tyčku, Canucks osm sekund před koncem vyrovnali a v prodloužení slavili vítězství 4:3, které je přiblížilo postupu.

Foto: Steve Roberts, Reuters

Colton Sissons zahodil obrovskou šanci

Článek

Řada fanoušků, co sledovala inkriminovaný moment, si vybavila, jak Patrik Štefan před lety v Edmontonu vezl puk do prázdné branky, ten mu ale na hrbolatém ledu přeskočil hokejku a Aleš Hemský na opačné straně po bleskovém kontru těsně před koncem srovnal…

Štefana tato kuriózní událost provází až do dneška. Smolaře Sissonse čeká nejspíš stejný osud, i když byl v mnohem těžší situaci než český hokejista.

Predators doma vedli už 3:1, v 58. minutě při hře bez brankáře však snížil Brock Boeser a začalo drama. Vyřešit ho necelé dvě minuty před koncem mohl právě Sissons.

Na 30letého forvarda sice dotíral soupeř, s pukem na bekhendu přesto dojel až do levého kruhu a pálil. Stojící spoluhráči na lavičce i fanoušci Nashvillu v hledišti už zvedali ruce. Jenže puk trefil tyčku a hrálo se dál.

Vancouver mohutně tlačil a v čase 59:52 Boeser svým třetím gólem večera dorážel na 3:3… Když po 62 sekundách utnul prodloužení Elias Lindholm, diváci v aréně se jen chytali za hlavy. Z toho se bude Nashville jen těžko hrabat. Místo stavu 2:2 na zápasy se bude snažit odvrátit v noci na středu první mečbol ve Vancouveru.

„Poselství tohoto zápasu je jasné. Nesmíte se vzdát do závěrečné sirény. A my jsme se nevzdali. Jakmile jsme srovnali, cítili jsme, že už máme navrch,“ tvrdil Boeser a chválil i hrdinu loňského mistrovství světa v Rize Arturse Šilovse. Lotyšský gólman zaskakoval za zraněné kolegy Thatchera Demka a Caseyho DeSmithe. Předvedl 27 zákroků.

Není divu, že v kabině Predators panovala pohřební nálada. „55 minut to byl z naší strany opravdu dobrý zápas,“ řekl kapitán Roman Josi.

„Jenomže jsme nedosáhli na vítězství, takže potřebujeme vyhrát venku. Už se nám to jednou povedlo,“ snažil se švýcarský bek probrat opařené spoluhráče. V čele se Sissonsem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články