Hlavní obsah

Přelomová sezona českého útočníka! Pod pět milionů dolarů za rok by neměl jít, radí expert

Pastrňák, Krejčí, Nečas. Mezi borce, kteří září v této sezoně nejslavnější ligy světa patří určitě i Filip Chytil v týmu Rangers. Poprvé za mořem dosáhl na hranici dvaceti nastřílených branek, což je pro hráče, který nastupuje ve třetí formaci velmi slušnou vizitkou. Po sezoně přitom bude Čech chráněným volným hráčem. „Řešit se bude zásadní otázka pro Filipovu budoucnost. Měl by se posunout na pozici druhého centra a finančně by neměl jít pod pět milionů dolarů na rok," tvrdí v pořadu Příklep Marek Burkert, redaktor Sport.cz specializující se na slavnou zámořskou soutěž.

Chytila čeká jednání o nové smlouvě. Jak by měla vypadat? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Marek Burkert zámořskou ligu pozorně sleduje, z rukávu proto sype data, které svědčí o tom, že Chytil patří v dresu Rangers k tomu lepšímu. „Má odehráno v průměru čtrnáct a půl minuty, při hře pět na pět patří k nejlepším hráčům týmu. Když se podíváte na minulá léta, tak vlastně zdvojnásobil své body," všímá si novinář.

Zdůrazňuje přitom, že Chytil hraje průlomovou sezonu, která jej může katapultovat do lepších pozic. „V přesilovkách udělal minimum bodů, protože musí počkat, až se vyblázní Panarin s Kanem. Jeho přínos je naprosto neoddsikutovatelný. Třetí lajna má zásadní vliv na výkony Rangers," soudí Burkert.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem Radimem Zohornou.Video: Sport.cz

A jak je to tedy s ambicemi Chytilova týmu směrem ke Stanley Cupu? „Postavili si na to mužstvo," myslí si novinář. „Mají výborného gólmana, skvělé obránce i tři lajny, kdy každá může rozhodnout zápas. Navíc jsou dobře koučovaní," míní Burkert. Nebezpečí vidí v tom, že Rangers narazí v prvním kole play off pravděpodobně proti New Jersey. „To může být prubířský kámen, od toho se dá odpíchnout, nebo přijde krach."

Boston jako největší favorit na Stanley Cup? Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Na přetřes přišla v Příklepu také Chytilova smlouva. Čech vydělává 2,3 milionu dolarů ročně, jenže po sezoně bude chráněným volným hráčem, takže se dá čekat, že uzavře novou, výrazně vylepšenou smlouvu. Expert tvrdí, že půjde o zásadní kontakt, který naznačí, jaká bude budoucnost hokejisty. Burkert je přesvědčený, že bude chtít tým z New Yorku Čecha udržet.

„Rangers mají dlouhodobě podepsané centry Zibanejada a Trochecka. Perspektiva na posun druhého centra tam pro Filipa není taková," míní expert. „Budou chtít Chytila udržet, ale levně," míní s tím, že český hokejista může nastupovat případně i na křídle. „Ale to není pozice, pro kterou je stavěný. Možná ale tým čekají změny. A pak se částka pro Filipa může navýšit. Pod pět milionů na rok by neměl jít."

Reklama