Hlavní obsah

Premiéra v roli hlavního kouče. Calgary povede Huska

Hokejisty Calgary Flames bude trénovat Ryan Huska, který povýšil z pozice asistenta a čeká ho premiéra v roli hlavního kouče v NHL. Nahradil Darryla Suttera, pod jehož vedením tým v této sezoně těsně nepostoupil do play off. Jméno nového trenéra oznámil kanadský klub na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Asistent trenéra Ryan Huska uděluje pokyny hráčům Calgary. Archivní snímek

Článek

Sedmačtyřicetiletý Huska byl asistentem v Calgary pět sezon. Do funkce hlavního trenéra ho jmenoval nový generální manažer Craig Conroy.

"Ryan má za sebou 11 sezon na lavičce jako hlavní trenér ve WHL a AHL a koučuje už přes dvacet let. Tuhle příležitost si zasloužil a jsme si jistí, že je to ten správný trenér pro náš tým," uvedl Conroy.

Jako hráč nakoukl Huska do NHL v jediném zápase, který v roce 1998 odehrál za Chicago právě proti Calgary. Aktivní kariéru ukončil už v 25 letech.

"Nastupuji v trochu jiné pozici než většina trenérů, protože hráče velmi dobře znám. V šatně máme vynikající hokejisty, kteří chtějí vyhrávat. Mým úkolem je inspirovat je každý den, aby nám pomohli se posunout dál," řekl Huska. Calgary má v týmu i českého brankáře Daniela Vladaře.

Reklama

Související témata: