Hlavní obsah

Přijel válec z Kalifornie. Kings na cizích ledech rozsévají zkázu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden rekord už vytvořili, k vyrovnání dalšího jim chybí jediná výhra. Hokejisté Los Angeles připomínají na cestách rozjetý parní válec z filmu Hej-rup! Také nemají slitování. V Montrealu (4:0) ovládli od začátku sezony už jedenáctý zápas v řadě.

Foto: Russell Labounty, Reuters

Radost hokejistů Los Angeles Kings.

Článek

Žádný z týmů ve více než stoleté historii soutěže nevyhrál venku na startu ročníku víckrát. V noci na pátek se Kings odpoutali od Buffala, které triumfovalo desetkrát od začátku sezony 2006-07. Na vyrovnání absolutního rekordu v počtu po sobě jdoucích vítězství hostujícího týmu, který společně drží s 12 zářezy Detroit (2005-06) a Minnesota (2014-15), chybí LA už jen výhra v sobotu na Islanders.

„To nezní špatně,“ přikyvoval trenér Kings Todd McLellan. „Obvykle úspěchy spíš bagatelizujeme, mluvíme jen o dalším zápasu, ale musím uznat, že kluci hráli fakt dobře. A venku už dokázali dvakrát zlikvidovat tříbrankovou ztrátu,“ připomněl kouč. Poprvé 27. října v Arizoně LA otáčelo z 1:4 na 5:4. A před pár dny v Columbusu byl stav po dvou třetinách 3:0 pro domácí. Konečný výsledek 3:4 v prodloužení.

„Je potřeba uznat, že hrají skvěle hlavně pět na pět,“ chválil hráče z Kalifornie montrealský gólman Sam Montembeault. Do historie zaťal vyrážečku i jeho protějšek Cam Talbot, který vyhrál od začátku sezony všech devět zápasů na cizím ledě a vyrovnal rekord, jejž v sezoně 1965-66 vytvořil Glenn Hall z Chicaga.

„Být s těmihle kluky na cestách je prostě zábava,“ řekl Talbot. Mezi gólmany s alespoň 10 zápasy dominuje s průměrem 1,84 gólu na utkání, s úspěšností zákroků 93,3 procenta je druhý.

Před touto sérií, během níž Kings (zatím) přehráli Winnipeg, Minnesotu, Arizonu (dvakrát), Toronto, Ottawu, Philadelphii, Vegas, Anaheim, Columbus a Montreal, nevyhráli na začátku sezony nikdy víc než tři zápasy. Tento ročník ale ve fanoušcích LA vyvolává naděje na zopakování let 2012 a 2014, v nichž Kings získali Stanley Cup.

K pamětníkům Drew Doughtymu a Anžemu Kopitarovi se přidal i druhý sled. Devět hráčů už dalo šest a více gólů, síla je hezky rozprostřená. A Los Angeles vládne jak v průměru vstřelených gólů na zápas (3,87), tak v obdržených brankách (2,22). Z týmu, který devět let od posledního triumfu ve Stanely Cupu nevyhrál sérii play off, je zase regulérní hrozba.

Reklama