Hlavní obsah

Příští Jágrova štace: Dallas Stars

Aktualizováno

Jaromír Jágr mění dres! Nejlepší Evropan historie NHL si v příští sezóně zahraje za Dallas Stars, kteří za služby čtyřicetiletého útočníka vysází 4,55 miliónu dolarů. Zpráva o ročním kontraktu prosákla na veřejnost krátce před úterní půlnocí, když se o ní na Twitteru zmínil reportér americké televize ESPN Pierre LeBrun.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr ještě v dresu Philadelphie.

Článek

Jágr je už druhým čtyřicátníkem, kterého tým Hvězd angažoval po minulé sezóně, v níž se nedostal do play off. Z Phoenixu zamířil do Dallasu také Ray Whitney, který by měl spolu s Jágrem vylepšit zejména bídné přesilovky, postupové ambice klubu do vyřazovacích bojů posílil rovněž příchod dalšího zkušeného útočníka Dereka Roye z Buffala. Oproti minulému kontraktu s Philadelphií si spolumajitel kladenského hokejového klubu polepší o 1,25 miliónu dolarů.

Je tak konec spekulací o další štaci dosavadního útočníka Letců. Cena byla tentokrát důležitým faktorem. Texas, jehož je Dallas největším městem, je navíc jedním ze sedmi států USA, který nemá daň z příjmu...

Kvůli vysoké smlouvě vycouval z boje o Jágra například Montreal, kde se nabízela spolupráce s Tomášem Plekancem. Management Philadelphie vyčkával a do hry se vložili Stars.

V minulé sezóně nasbíral Jágr v 73 zápasech 54 kanadských bodů. „Bylo mi ctí a potěšením si s Jaromírem zahrát v jednom útoku," prohlásil centr Flyers Claude Giroux. Český veterán byl ve Philadelphii prakticky celou sezónu extrémně spokojený, ale jeho námluvy s klubem na další sezónu ochladly po nepovedeném konferenčním semifinále s New Jersey. Výhercem „Jágr loterie" se tak stal Dallas a v Texasu doufají, že z toho budou profitovat.

Reklama

Související témata: