Hlavní obsah

První bod za nový tým. Hronek je výborná posila a bude ještě lepší, říkají ve Vancouveru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První dva zápasy v novém působišti má za sebou a nemůže si stěžovat. Vancouver v sestavě s Filipem Hronkem porazil San Jose 7:2 a o víkendu si v Texasu vyšlápl i na silný Dallas (3:1). U vítězné branky asistoval právě český obránce.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Filip Hronek z Vancouveru při utkání se San Jose.

Článek

Hronek se stal hráčem Canucks po trejdu z Detroitu už na začátku března, ale zranění jeho kanadskou premiéru odložilo. Jakmile však skočil na led, nevypadalo to vůbec zle.

„Není snadné jít do hry po třech týdnech, ale on to zvládl velice dobře. Je na něm znát, že se umí rychle a správně rozhodovat. Výborná posila," vykládal kouč Vancouveru Rick Tocchet.

Pětadvacetiletý bek byl z výměny původně trochu přepadlý. U Red Wings, kteří ho draftovali v roce 2016 ve druhém kole (č. 53), strávil necelých pět sezon, odehrál za ně přes 300 zápasů. Ve Vancouveru si ale hned v premiéře zahrál 24:25 minuty, nejvíc z celého týmu. Proti Stars pak ještě o dvě minuty víc. Na nedostatek vytížení si stěžovat nemohl.

„Filip je typem hráče, který si dokáže vyhovět s kýmkoli, takže ho můžeme využít v různých rolích," zamlouvá se Tocchetovi. „Od trenéra jsem dostal spoustu prostoru, toho si vážím," cenil si Hronek.

Před první asistencí v novém týmu se mu podařilo zastavit dallaský útok a J.T. Miller s Brockem Boeserem už obstarali zbytek. V celé sezoně má Hronek bilanci 9+30, takže si o bod vylepšil osobák z minulé sezony (5+33).

„V NHL mám něco za sebou, nebyl jsem vůbec nervózní," tvrdil český zadák. „Jsme si také jistí, že bude postupem času lepší a lepší. Víme, jakého jsme získali hráče. Filip může mít velký přínos v ofenzivě, je schopný posbírat hodně bodů. A přesně to od něj očekáváme," řekl kouč Tocchet.

Hronek v novém působišti cítí perspektivu i kvůli tomu, že za něj Canucks obětovali volby v prvním a druhém kole letošního draftu. „Chci být hodně platný. Ať už body, nebo dobrou defenzivou," vytyčil si.

V individuálních výkonech mu hodně mohou prospět i členové trenérského štábu. Asistentem je ve Vancouveru bývalý skvělý zadák Adam Foote. A o beky se stará další vynikající obránce Sergej Gončar. „Těším se, že mi těch zkušeností předají co nejvíc," věří Hronek.

Reklama

Související témata: