Hlavní obsah

První rvačka, první gól. Nosek se zastal Pastrňáka a byl odměněn

Když viděl, že soupeř z Vancouveru trefil Davida Pastrňáka, neváhal ani na sekundu a hned po výtečníkovi vystartoval. Tomáš Nosek za svou první rvačku v NHL vyfasoval celkem 17 trestných minut, ale ze strany Bruins se dočkal jen samých pochval. A na závěr byl odměněn premiérovým gólem v sezoně.

Foto: Brian Fluharty-USA TODAY Sports, Reuters

Tomáš Nosek posílá na led Kyla Burroughse z Vancouveru.

Článek

Boston už od začátku mířil za 14. výhrou v sezoně (5:2). V 8. minutě šel do vedení a v deváté měl Pastrňák namířeno v útočném pásmu mezi dva protivníky. Jenže Kyle Burroughs si dobře vyčíhnul jeho pohyb a tvrdým, ale čistým zákrokem poslal českého útočníka na led.

To se však Noskovi pranic nezamlouvalo a hned šel po Burroughsovi. I když nesundal rukavice, využil své fyzické převahy a u mantinelu k nadšení diváků v TD Garden obránce Canucks povalil na led.

A pak už mu sudí sčítali tresty - 2 minuty za vyvolání rvačky, 5+10 minut za bitku. Burroughs dostal jen pětku.

"Pasta je můj kamarád, můj spoluhráč, naše hvězda. Myslím, že to z nás dělá dobrý tým, když hrajeme jeden za druhého - nezáleží na tom, kdo je na ledě. Já jsem tam byl, tak jsem tu práci udělal," vysvětloval Nosek, kterému Pastrňák poklepáním na dvířka trestné lavice uznale děkoval.

Hosté sice při Noskově pobytu za katrem vyrovnali, ale 'rváče' nikdo nepeskoval.

"Zastal se tam spoluhráče, to je něco, co všichni uznáváme," řekl kapitán Patrice Bergeron.

Za 348 zápasů v NHL to byla první Noskova potyčka označená za rvačku.

Bruins si mezitím zase přitáhli otěže. Nejproduktivnější hráč týmu Pastrňák si připsal dvě asistence (9+16), potřetí v sezoně skóroval Pavel Zacha. A na závěr zápasu přišla i sladká odměna pro Noska, který nedal gól od 2. ledna. Při power play Canucks trefil prázdnou branku.

"Trvalo to, ale už je to naštěstí za mnou. Střílet góly není moje hlavní práce, ale když se to táhne tak dlouho, je to nepříjemné. Teď se aspoň můžu soustředit na další zápasy," oddechl si 30letý útočník, který je v této sezoně už dvacátým bostonským střelcem.

Jejich seznam je zde: Pastrňák, Bergeron, DeBrusk, Hall, Coyle, Lindholm, Marchand, Greer, Foligno, Frederic, Krejčí, Zacha, Grzelcyk, Forbort, Smith, Lauko, Clifton, McAvoy, Zbořil... Nosek byl posledním ze šestice Čechů, kdo si odškrtl premiérový zásah v sezoně, dosud měl v patnácti startech tři asistence.

"Celou sezonu byl pro nás ale ohromný a díky němu je naše oslabení na prvním místě v lize," cení si kouč Jim Montgomery. V početních nevýhodách mají Bruins úspěšnost 91,7 procenta!

"(Nosek) má na tom velký podíl. On a Charlie Coyle zahajují každé oslabení. Bylo taky vidět, že lavička byla z jeho výkonu opravdu nadšená. Tihle kluci nechtějí, aby si někdo vyskakoval na jejich spoluhráče. To je skvělá vlastnost," přikývl kouč nejlepšího týmu sezony. Boston dosud prohrál jen dvakrát.

"Máme historický start, což je u klubu z Original Six s takovou tradicí úžasné. Jsem rád, že jsem součástí takového týmu," řekl Nosek, který ukázal, že mu nedělá problém se porvat, když je důvod.

Reklama