Hlavní obsah

Radost vystřídala tvrdá rána. Slovenskému reprezentantovi se hokejový život otočil o 180 stupňů

Trenčín/Praha

Během týdne se mu jeho hokejový život obrátil o sto osmdesát stupňů. Minulý čtvrtek se radoval, že se dohodl na smlouvě s Winnipegem, za nějž už v minulosti dvě sezony v NHL nastupoval, ve středu ale musel slovenský reprezentant Marko Daňo vstřebat pořádnou ránu. V utkání slovenské nejvyšší soutěže proti Popradu si pětadvacetiletý útočník pomáhající Trenčínu zlomil ruku.

Foto: Profimedia.cz

Marko Daňo na tréninku hokejistů Trenčína.

Článek

Svému mateřskému klubu měl Daňo pomáhat zhruba do konce listopadu, pak se měl vrátit do zámoří, aby se zúčastnil tréninkového kempu Winnipegu před startem nového ročníku NHL. V tuhle chvíli ale není vůbec jasné, kdy se bude moci k hokeji vrátit.

Středeční souboj s Popradem totiž pro Daňa kvůli zlomenině ruky skončil už v první třetině.

„Ze stadionu směřoval rovnou na rentgen. Zatím ale nedokážu říct, jak je jeho zranění vážné. Byl to smolný moment. Při naší přesilovce se mu v souboji zvrtlo zápěstí. Škoda, podobných situací je v zápase milion," uvedl pro slovenský deník Šport trenér Trenčína Ján Pardavý. Jeho svěřenci zápas prohráli 3:6.

Rozsah zranění ani délka Daňovy absence zatím nejsou známé.

Syn někdejšího útočníka Třince Jozefa Daňa podepsal minulý týden s Winnipegem roční dvoucestnou smlouvu, která mu vynese 700 tisíc dolarů.

Reklama

Související témata: