Hlavní obsah

Rána, koleno do hlavy, nosítka. Toronto přišlo o kapitána

Aktualizováno

Po 42 letech na sebe v play off narazily nejúspěšnější týmy NHL, ale pro hokejisty Toronta začala série s Montrealem jako sepsaná podle katastrofického scénáře. První zápas doma prohráli 1:2 gólem Paula Byrona, který inkasovali při vlastní přesilovce. Horší však je, že po hrozivém incidentu přišli o kapitána Johna Tavarese.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Zraněný John Tavares z Toronta.

Článek
Fotogalerie

Ten už v první třetině inkasoval tvrdý hit od obránce Bena Chiarota. Po dopadu na led se přetáčel a v tom dostal ránu do hlavy kolenem od rozjetého Coreyho Perryho, který už mohl střetu jen těžko zabránit.

"Byl na ledě a já v tu chvíli vyjížděl z pásma. Chtěl jsem ho přeskočit, ale bohužel jsem ho nabral kolenem. Udělalo se mi z toho úplně špatně. Znám Johnnyho docela dobře a jen doufám, že bude v pohodě," tvrdil Perry.

K Tavaresovi se hned seběhli lékaři, upoutaný na nosítkách nakonec zdviženým prstem signalizoval ochozům, že je jakž takž v pořádku. Po sérii vyšetření na neurologii ale dnes mohl z nemocnice odejít. "Přes noc zůstal na pozorování a teď doma odpočívá pod dohledem našich lékařů," uvedl klub v prohlášení.

Ačkoli šlo o neúmyslný střet, domácí ho nenechali bez povšimnutí. Perryho vyzval ještě v první třetině k bitce Nick Foligno.

"Perry i Shea Weber mi říkali, že to byla nešťastná kolize, ale my to nemůžeme nechat jen tak," tvrdil Foligno.

Perry se nenechal přemlouvat. "Nick mi tvrdil: Vím, že to byla nehoda, ale Johnny je náš kapitán, tak to pojďme vyřešit," popisoval útočník Montrealu.

Toronto jako vítěz Severní divize má před druhým zápasem, který se hraje v neděli od 1:00 SELČ velký problém. Kdy a zda vůbec se Tavares jako nepostradatelný centr druhého útoku do play off vrátí, teď není jasné ani náhodou. Po propuštění z nemocnice musí kvůli otřesu mozku zatím zůstat mimo hru.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: