Hlavní obsah

Brankář Francouz končí sezonu v NHL a jede se léčit do Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Brankář Pavel Francouz předčasně ukončil sezonu v NHL a odjel z Ameriky se léčit do Česka. Třiatřicetiletý gólman týmu Colorado Avalanche do aktuálního ročníku zámořské soutěže vůbec nenastoupil. „Je to zranění ve spodní části těla. Je to hodně frustrující situace, ale snažím se to brát sportovně,“ řekl ve vyjádření pro média.

Foto: Profimedia.cz

Pavel Francouz na archivním snímku v akci za Colorado.

Článek

Francouz, který získal loni s Avalanche Stanley Cup, byl v květnu na operaci s přitahovačem. Do probíhajícího ročníku NHL, po jehož skončení mu vyprší dvouletý kontrakt na celkem čtyři miliony dolarů, dosud nezasáhl. Zda ale současné problémy nějak souvisí s operačním zákrokem, plzeňský rodák neuvedl.

„Dohodli jsme se s Coloradem, že to nebudeme více specifikovat. Je to ohromně frustrující situace. Jsem z toho hrozně zklamaný, že jsem out až do konce sezony. Na druhou stranu nějakou zkušenost se zraněními z poslední doby mám, takže se to snažím brát sportovně. A určitě mi pomůže, že mě Colorado pustilo domů do Česka, kde budu blízko rodiny a kamarádů, což mi ulehčí tu situaci zvládnout,“ prohlásil Francouz v nahrávce, kterou médiím poskytla jeho zastupující agentura Sport Invest.

Ta zároveň uvedla, že po domluvě s Avalanche nebude Francouz v tuto chvíli poskytovat ke svému zdravotnímu stavu žádné rozhovory či další vyjádření.

„Budu s Avalanche dál v kontaktu, budu vše konzultovat s lékaři. Budu je samozřejmě sledovat, budu jim fandit, tým opět vypadá dobře poskládaný. Začali sezonu dobře, takže doufám, že v tom budou pokračovat, a já jim budu přát jenom úspěch.“

Reklama

Související témata: