Hlavní obsah

NY Islanders - NY Rangers 1:2Rangers uspěli i ve druhém venkovním zápase, útok San Jose chřadne

New York
Aktualizováno

Hokejisté New York Rangers zvítězili i ve svém druhém utkání pod širým nebem. Po víkendové výhře 7:3 nad New Jersey zdolali Jezdci další městské rivaly - tentokrát Islanders 2:1. Hokejisté San Jose bez zraněného Tomáše Hertla už podruhé prohráli, tentokrát 0:3 na ledě Edmontonu, a ve druhém utkání za sebou nedokázali vstřelit gól.

Foto: Ed Mulholland, Reuters

Daniel Carcillo slaví se střídačkou vítězný gól Rangers.

Článek
Fotogalerie

Ve venkovním zápase dlouhou dobu dominovali brankáři Nabokov a Lundqvist. Jako první inkasoval Švéd hájící bránu Jezdců. Autor gólu Nelson střílel z pravého kruhu zcela osamocen. Ostrované se ale z vedení dlouho neradovali.

O pouhých čtyřicet vteřin později překonal ležícího Nabokova z bezprostřední blízkosti Pouliot. Rozhodující branku zaznamenal v páté minutě třetí třetiny Carcillo, který dorazil střelu Mooreho.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Další góly 50 tisíc fanoušků nevidělo a tak si ocenění pro první hvězdu utkání odnesl brankář vítězů Henrik Lundqvist, který zlikvidoval 30 z 31 střel. Druhou hvězdou zápasu byl jeho protějšek Jevgenij Nabokov, jenž chytal poprvé od 6. ledna a připsal si 32 úspěšných zákroků.

"Tyhle venkovní zápasy jsou velká zábava. Před tolika fanoušky bych mohl hrát každý rok. Atmosféra je neuvěřitelná. A klidně by jich nemuselo být padesát tisíc. Třeba jen čtyřicet," poznamenal obránce Rangers Marc Staal.

Splnilo se mi všechno, těšilo Lundqvista

Brankář Lundqvist byl rovněž nadšený, navíc pod širým nebem je zatím stoprocentní. Před letošními dvěma výhrami se radoval i v roce 2012 při tzv. Winter Classic ve Philadelphii. Dohromady ve třech venkovních duelech inkasoval šest gólů z 89 střel.

"Doufal jsem, že letos vyhrajeme oba zápasy. Že bude dvakrát vyprodáno. Že si to náramně užijeme. A všechno se splnilo. Chtěli jsme mít úsměv na tváři, až se za těmito dvěma duely budeme ohlížet, abychom nemuseli řešit chyby a porážky. A povedlo se. Budu si ty dva dny pamatovat do konce života," řekl švédský gólman.

Hokejisté San Jose vyslali v Edmontonu na bránu celkem padesát devět střel. Ani jednou se ale neradovali z gólu. Žraloky, kterým stále chybí zraněný útočník Hertl, dokonale vychytal Ben Scrivens. San Jose po porážce 0:1 od Los Angeles padli i v Edmontonu 0:3 a podruhé v řadě nedokázali vstřelit ani gól.

Edmonton po předchozí sérii šesti porážek zvítězil ve třetím utkání za sebou. V sestavě Oilers kvůli bolavému kotníku chyběl Aleš Hemský, který vynechal posledních sedm zápasů.

"Klobouk dolů před jejich brankářem. Chytal neuvěřitelně," konstatoval trenér San Jose Todd McLellan. "Zasloužil by si dnes být první, druhou i třetí hvězdou zápasu. Myslím, že jsem něco podobného za svoji kariéru ještě neviděl," dodal McLellan.

V NHL se skutečně něco podobného ještě nestalo. Vychytat čisté konto s 59 zákroky, to je nový rekord. "Dobře jsem dnes na střely viděl. A ve druhé třetině jsem měl spoustu štěstí, když mě zachránila tyč," přiznal sedmadvacetiletý Scrivens.

Chicagu se podařil ve Vancouveru parádní obrat. Na začátku druhé třetiny prohrávali hosté už 0:2, ve druhé části ale v rozmezí 7. a 15. minuty nasázeli čtyři góly a nakonec zvítězili vysoko 5:2.

Hokejová NHL:
NY Islanders - NY Rangers 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky: 39. Nelson - 40. Pouliot, 45. Carcillo. Střely na branku: 31:34. Diváci: 50.027. Hráno v rámci Stadium Series na Yankee Stadium.
Edmonton - San Jose 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky: 11. Schultz, 47. Hall, 59. Eberle. Střely na branku: 27:59. Diváci: 16.839.
Vancouver - Chicago 2:5 (1:0, 1:4, 0:1)
Branky: 1. Higgins, 23. Sestito - 30. a 60. Saad, 27. Marián Hossa, 31. Toews, 35. Sharp. Střely na branku: 30:41. Diváci: 18.910.

Reklama