Hlavní obsah

Rázné rozhodnutí vedení ligy! Zkušený sudí Peel si už zápasy NHL nikdy nezapíská

Nashville/Praha
Aktualizováno

Vedení hokejové NHL už vyneslo verdikt ohledně události z úterního utkání mezi Nashvillem a Detroitem (2:0), která byla, jemně řečeno, velmi nestandardní. V hlavní roli se ocitl jeden z dvojice hlavních rozhodčích Tim Peel a fanoušci u televizních obrazovek mohli slyšet něco, co nebylo zrovna v duchu fair play. NHL se se zkušeným 53letým americkým hlavním arbitrem nepárala a hned ve středu oznámila, že Peel nyní ani nikdy v budoucnosti už nebude rozhodovat zápasy nejlepší hokejové soutěže světa!

Foto: Profimedia.cz

Hlavní rozhodčí Tim Peel.

Článek

Na pozadí televizního vysílání byla slyšet vzájemná komunikace dvou hlavních arbitrů. Přestože ne všechna slova byla plně srozumitelná, mikrofony zaznamenaly i toto: „Nebylo to nic hrozného, ale chtěl jsem dát Nashvillu zk***ený trest na začátku...," pronesl Peel ke svému kolegovi Kellymu Sutherlandovi.

Konverzace rozhodčích přišla poté, co byl o několik minut předtím v úvodu druhé třetiny vyloučen švédský útočník Predators Viktor Arvidsson za podrážení Jona Merrila.

„Není nic důležitějšího než zajistit morální zásadovost naší hry," uvedl v prohlášení viceprezident hokejových operací NHL Colin Campbell.

„Chování Tima Peela v je přímém rozporu s dodržováním toho základního principu, který požadujeme od našich rozhodčích a který naši fanoušci, hráči, trenéři a všichni, kdo jsou spojeni s naší hrou, očekávají a zaslouží si," pokračoval Campbell.

„Pro jeho komentáře neexistuje žádná omluva, bez ohledu na kontext nebo jeho úmysl, a NHL podnikne veškeré kroky nezbytné k ochraně integrity naší hry," dodal Campbell.

Peel je přitom jedním z nejzkušenějších rozhodčích v NHL. První zápas v ní odřídil už v roce 1999 a od té doby jich má jen v základní části na svém kontě přes 1300. Pískal rovněž na ZOH 2014 v Soči, kde mj. řídil i zápas o bronz mezi USA a Finskem či osmifinálový duel Česka se Slovenskem.

„Rozhodčí jsou zaměstnanci ligy a spíše, než abych to komentoval já, by se o celou záležitost měla postarat liga," uvedl pro AP na pozápasové tiskové konferenci trenér Nashvillu John Hynes. A vedení NHL se nakonec s Peelem opravdu nemazalo...

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: