Hlavní obsah

Revoluční krok v NHL, nad kterým asi i Jágr bude kroutit hlavou. Vedení se rozhodlo zpřísnit pravidla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý elitní kanonýr NHL Jaromír Jágr bude nad tímto rozhodnutím nejspíš kroutit hlavou. Právě on je známý svými projížďkami před zápasy bez helmy. V zámořské lize mohl svou hřívu nechat v klidu vlát, ale v extralize za to byl pokutován. Nyní však i v NHL došlo ke změně pravidel a všichni hráči, kteří do nejlepší ligy světa vstoupili v sezoně 2019/20 a později, jsou nyní povinni během předzápasového rozbruslení mít helmu nasazenou.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr během rozbruslení v dresu Philadelphie. Ilustrační foto.

Článek

Podle reportérů americké stanice TSN zavedla NHL pravidlo pro nošení helem během předzápasového rozbruslení. Nově budou muset všichni hráči, kteří v lize debutovali v sezoně 2019/20 a později, mít helmu nasazenou.

Hráčům, kteří v lize působili již dříve, se naskytne možnost volby.

Vyplývá to z doporučení výboru NHL, hráčské asociace NHLPA, a také výboru pro zdraví a bezpečnost. Instituce se domnívají, že tím předejdou možným otřesům mozku. K takovým zraněním však před zápasy dochází velmi výjimečně.

Namátkou vzpomeňme na hrozivé zranění Taylora Halla před deseti lety, kdy se během rozbruslení bez helmy srazil se svým spoluhráčem z Edmontonu, jehož brusle mu způsobila řezné zranění v obličeji.

Reklama

Související témata: