Hlavní obsah

Rousek zůstává v Buffalu, smlouvu má na další dvě sezony

Hokejový útočník Lukáš Rousek bude pokračovat v NHL v Buffalu. Vedení Sabres prodloužilo se čtyřiadvacetiletým českým hráčem smlouvu o dva roky. Za sezonu si Rousek může vydělat 775 000 dolarů (téměř 17 milionů korun). Klub to oznámil na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Lukáš Rousek z Buffalu při březnovém utkání s Montrealem.

Článek

Rouskovi vypršel dvouletý nováčkovský kontrakt. Jeho nová smlouva je v prvním roce dvoucestná a v druhém roce jednocestná.

Odchovanec pražských Letňan, který hrál v extralize za Spartu, se v uplynulém ročníku dočkal debutu v NHL. V zápase proti Montrealu na konci března dal gól hned při prvním střídání, pak si připsal asistenci a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. V NHL pak nastoupil ještě jednou.

Špaček junior se chystá na kemp NHL. Jak vidí jeho šance slavný otec? Odpověď v pořadu Příklep extraVideo: Sport.cz

Většinu sezony strávil na farmě v Rochesteru, kde v AHL nasbíral v 70 zápasech 16 gólů a 40 asistencí a byl nejproduktivnějším hráčem týmu. V play off přidal pět branek a sedm přihrávek ve 14 utkáních.

Brankářská senzace v NHL? Vyřazuje z něj ohromnej klid, chválí česká legenda v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Už desátou sezonu v Buffalu absolvuje lotyšský útočník Zemgus Girgensons. Služebně nejstarší hráč týmu prodloužil smlouvu o další rok a vydělá si 2,5 milionu dolarů. V NHL dosud odehrál 625 zápasů, v nichž zaznamenal 81 gólů a 93 asistencí.

Reklama

Související témata: