Hlavní obsah

Las Vegas - Winnipeg 4:2Stav série 2:1Rytíři z Las Vegas jsou bitvě o Stanley Cup blíž

Las Vegas
Aktualizováno

Hokejisté Vegas porazili Winnipeg 4:2 a ujali se ve finále Západní konference NHL vedení v sérii 2:1 na zápasy. Dvěma góly se o výhru Golden Knights postaral útočník Jonathan Audy-Marchessault, podobný kousek se mu povedl už v minulém utkání. Z vítězství se radoval i český útočník Tomáš Nosek, člen čtvrté útočné formace Rytířů.

Foto: David Becker, ČTK/AP

Útočník Vegas Golden Knights Jonathan Marchessault střílí gól do sítě Winnipegu ve třetím finále Západní konference NHL.

Článek
Fotogalerie

Sedmadvacetiletý Kanaďan Jonathan Audy-Marchessault už po minulém utkání prohlašoval, že slova o potřebě zlepšení Vegas myslel vážně a chtěl jít ostatním příkladem. Dal dva góly a stejně úspěšný byl i ve třetím duelu série.

Nejprve se trefil už po pětatřiceti sekundách hry, kdy byl u nahozeného puku rychleji než obránce a bekhendovou kličkou překonal gólamana.

Na začátku druhé části hry sice vyrovnala hvězda Jets - Mark Scheifele, ale už o dvanáct sekund později zase vedl tým Vegas. Ještě před polovinou duelu pak Rytíři navýšili vedení.

Ve třetí třetině udeřil opět Kanaďan Scheifele a dal hostům naději. Ta ale zhasla při hře bez brankáře. Tři sekundy před konce totiž pečetil výsledek Audy-Marchessault.

Finále Západní konference play off NHL - 3. zápas:
Vegas - Winnipeg 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)
Branky: 1. a 60. Marchessault, 26. Neal, 29. Tuch - 26. a 41. Scheifele. Střely na branku: 30:35. Diváci: 18.477. Hvězdy zápasu: 1. M.-A. Fleury, 2. Marchessault, 3. Neal (všichni Vegas). Stav série 2:1.

Reklama

Související témata: