Hlavní obsah

Sbohem, už tě nechceme. Český kanonýr se bude v NHL poprvé stěhovat

Jeho dny v Chicagu jsou; zdá se; po třech letech sečteny. Šestadvacetiletý český hokejový útočník Dominik Kubalík se podle všeho od středy stane nechráněným volným hráčem a budou po něm moci sáhnout ostatní kluby NHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dominik Kubalík už dres Chicaga velmi pravděpodobně neoblékne.

Článek

Ve své nováčkovské sezoně 2019/20 nasázel 30 gólů a jeho jméno se dokonce skloňovalo i v souvislosti s Calder Trophy, v níž nakonec dostali více hlasů obránci Cale Makar a Quinn Hughes. V následujícím ročníku zkráceném pandemií koronaviru zapsal Kubalík solidních 17 branek v 56 zápasech, jenže ten poslední mu příliš nevyšel.

V březnu se dokonce plzeňskému odchovanci přihodilo, že byť byl zdravý a připravený hrát, do sestavy Blackhawks se nevešel. Sílily spekulace o jeho výměně, mluvilo se třeba o Anaheimu nebo Edmontonu, levý křídelník ale nakonec sezonu dokončil v Chicagu.

Foto: Český hokej

Dominik Kubalík.

Spokojený být ale nemohl. Patnáct tref bylo na kanonýra Kubalíkových kvalit málo, do toho šestnáct záporných bodů v hodnocení účasti na ledě při vstřelených a obdržených gólech. Proto ani není překvapením, že po konci dvouleté smlouvy na 7,4 milionů dolarů se nové nedočká.

Jak uvádí novinář Mark Lazerus z The Athletic, Kubalík od Chicaga nedostane kvalifikační nabídku, stane se z něj nechráněný volný hráč a od středy si jej může vybrat kterýkoliv tým.

Buďte si jistí, že po něm někdo sáhne. Vždyť bilance 116 bodů v 202 zápasech NHL není vůbec špatná vizitka. Kubalík jen potřebuje najít vhodnou destinaci, kde by hokejově znovu vylétl nahoru.

Reklama

Související témata: