Hlavní obsah

Série porážek hokejistů Philadelphie stála místo trenéra Vigneaulta

U hokejistů Philadelphie Flyers skončil trenér Alain Vigneault. Vedení klubu NHL se rozhodlo kouče propustit po osmi porážkách za sebou, po nichž mužstvo dělí jen dvě prohry od vyrovnání nejhorší série v historii klubu.

Foto: Profimedia.cz

U hokejistů Philadelphie Flyers končí trenér Alain Vigneault

Článek

Vedení Flyers zřejmě došla trpělivost po nedělním debaklu 1:7 od Tampy Bay. Dnes tým čeká další zápas s Coloradem, zatím ale není jasné, kdo mužstvo z lavičky povede. V klubu podle médií skončí i asistent Michel Therrien, vedení by se měl dočasně ujmout další asistent Mike Yeo.

"Člověk, který vede tuhle skupinu a má obě ruce na kormidle, jsem já a já musím najit cestu, jak hrát lépe. Momentálně kloužeme špatným směrem a musíme to zastavit. Zítra (v pondělí) budeme mít další šanci a doufejme, že budeme hrát lépe," řekl Vigneault po nedělním zápase.

Šedesátiletý Vigneault, jenž na lavičce Flyers načal třetí sezonu z pěti, v minulosti dovedl New York Rangers a Vancouver do finále Stanleyova poháru. Nadějně začal i angažmá ve Philadelphii, v této sezoně se ale mužstvu pod jeho vedením vůbec nedaří. Z 22 zápasů Flyers vyhráli jen osm a ve Východní konferenci jim patří 12. místo.

Reklama

Související témata: