Hlavní obsah

Šílený gól v NHL! Slovák překvapil všechny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

St.Louis/Praha

Obhájci Stanleyova poháru z Tampy vedli po první třetině na ledě St. Louis Blues už 3:0, přesto nakonec padli 3:4 po nájezdech. Třetí gól Blesků vstřelil slovenský obránce Erik Černák, který jím překvapil všechny přítomné. Musíte jej vidět, jinak neuvěříte.

Foto: Scott Kane, ČTK/AP

Gólman Jordan Binnington v nájezdech nepustil ani jeden gól, na Černákovo nahození stačit nemohl.

Článek

Hokej je kouzelný sport v tom, že v podstatě nikdy nevíte, co se stane. Máte slušný gólový náskok, ale pak dojde k hloupému odrazu, puk skočí jinak, než čekáte a soupeř se rázem může nadechnout k obratu. Někdy zkusíte jen letmo nahodit na branku, nic propracovaného, a je z toho gól. Ani to však nebyl případ slovenského beka Erika Černáka. On na bránu vůbec nemířil!

Útočník Ross Colton vyhrál vhazování ve středním pásmu, Taylor Raddysh puk posunul na číhajícího Černáka, který si popojel na červenou čáru a poslal puk po mantinelu do útočného pásma. Ten se však od něj odrazil a letěl až k brance Jordana Binningtona.

Ten o něm však vůbec nevěděl, jako ostatní hráči ho pohledem hledal vzadu na mantinelu. Zaregistroval ho až ve chvíli, kdy mu proklouzával mezi nohama do klece. Černák tak vstřelil první gól v letošní sezoně NHL tím nejkurióznějším způsobem, kterým vůbec mohl.

Reklama

Související témata: