Hlavní obsah

Simmonds bude šest týdnů chybět Torontu se zlomeným zápěstím

Toronto

Hokejisté Toronta se musí obejít šest týdnů bez kanadského útočníka Waynea Simmondse, který si v sobotním utkání NHL proti Vancouveru zlomil zápěstí. Dvaatřicetiletý vicemistr světa z roku 2017, jenž v sezoně 2012/13 působil krátce v extraligovém Liberci, se zranil v 51. minutě při blokování střely.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Wayne Simmonds (vlevo) z Toronta a Nikita Nestěrov z Calgary.

Článek

Na vítězství 5:1 na Canucks se stihl Simmonds před odstoupením ze hry podílet dvěma góly. Celkem má v této sezoně ve 12 duelech pět bodů a všechny za branky. V Torontu působí bývalý hráč Los Angeles, Philadelphie, Nashvillu, New Jersey a Buffala. Loni v říjnu s ním jako s nechráněným volným hráčem podepsali Maple Leafs roční kontrakt na 1,5 milionu dolarů.

V NHL má Simmonds na kontě 921 utkání a 504 bodů za 256 gólů a 248 přihrávek. Ve 44 duelech play off si připsal 21 bodů (8+13). Při výluce v NHL sehrál v extralize za Liberec šest utkání s bilancí čtyř branek a dvou přihrávek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.