Hlavní obsah

Slovenský reprezentant ukončil smlouvu v NHL a míří do ruské KHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenský hokejový útočník Samuel Buček ukončil smlouvu s klubem NHL Seattle Kraken. Příští sezonu odehraje v klubu Kontinentální hokejové ligy KHL Něftěchimik Nižněkamsk.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský hokejista Samuel Buček (uprostřed) se se spoluhráči raduje z gólu.

Článek

Agentura TASR v pondělí informovala, že Buček podepsal s ruským klubem roční kontrakt. Buček má za sebou životní sezonu. S 88 body se stal nejproduktivnějším hráčem nejvyšší slovenské soutěže. Dosáhl 54 branek, co byl druhý nejlepší výsledek v historii ligy. Buček dovedl Nitru až do finále, kde podlehla Slovanu Bratislava 2:4 na zápasy.

Na letošním světovém šampionátu Buček nehrál kvůli zranění, ale poté se domluvil na kontraktu s klubem NHL Seattle Kraken. Příští sezonu však měl strávit na farmě v klubu AHL Coachella Valley Firebirds. To však Buček neakceptoval, smlouvu ukončil a přesunul se do KHL.

Kromě Bučeka bude hrát v KHL dalších pět Slováků. Brankář Patrik Rybár nastoupí v dresu Spartaku Moskva, obránce Christián Jaroš bude hrát za Avangard Omsk, obránce Michal Čajkovský za Sibir Novosibirsk, útočník Adam Liška za Severstal Čerepovec a útočník Michal Krištof za Admiral Vladivostok.

Reklama

Související témata: