Hlavní obsah

Špatné zprávy z Anaheimu: Gudas je zraněný. Jak je to vážné se zatím neví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Plány na výrazné posílení reprezentačního týmu pro mistrovství světa v Praze hokejisty z NHL dostávají v poslední době rány. Tomáš Hertl se po trejdu ze San Jose připravuje na dlouhou jízdu v play off s Vegas, Dominik Kubalík se v Ottawě trefil jednou za minulých 24 startů a teď dorazila jobovka z Anaheimu: Zranil se Radko Gudas.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání NHL Minnesota - AnaheimVideo: NHL, sntv

 
Článek

Třiatřicetiletý bek Ducks prožívá individuálně velmi solidní sezonu. V zápasech stráví na ledě v průměru přes 19 a půl minuty, v týmu je jasně nejlepší v bodování plus minus (+12), mladší spoluhráči se od něj učí a soupeři po soubojích s Gudasem obvykle nevypadají vůbec nadšeně.

Tentokrát se ale role prohodily. V zápase s Minnesotou odehrál řízný vousáč jen pět minut a po střetu s Marcusem Johanssonem se už do utkání nevrátil. U zadního mantinelu chtěl odehrát puk, ale když přibrzdil, tak do něj švédský útočník naboural.

Gudas ramenem tvrdě vlétl do mantinelu a hned bylo znát, že je něco špatně. Z kabiny už se do utkání nevrátil. Od klubu pak přišla jen strohá zpráva o zranění v horní části těla. Kouč Anaheimu Greg Cronin ji po zápase nijak neupřesnil.

„Je skvělé vidět, jaké kluci dělají každý zápas pokroky,“ pochvaloval si Gudas progres svých mladších parťáků. Teď jim však asi nějakou dobu nepomůže a na upřesňující zprávy budou netrpělivě čekat i trenéři českého nároďáku.

Reklama