Hlavní obsah

St. Louis byl oficiálně jmenován trenérem Montrealu v NHL

Bývalý vynikající útočník Martin St. Louis se stal oficiálně hlavním trenérem Montrealu v NHL. Šestačtyřicetiletý kouč převzal Canadiens v únoru po odvolaném Dominique Ducharmeovi jako dočasný trenér, nyní s kanadský klub podepsal tříletou smlouvu. St. Louis se stal 32. hlavním trenérem v klubové historii.

Foto: Profimedia.cz

Martin St. Louis se stal oficiálně hlavním trenérem Montrealu .

Článek

"Během svého krátkého působení na střídačce v minulé sezoně Martin ukázal, že má požadované kvality, aby vedl Canadiens správným směrem," uvedl viceprezident klubu Jeff Gorton. "I přes složité okolnosti, za kterých tým přebíral, vnesl do šaten svěží vítr. Věříme, že je to ten správný člověk pro tuhle práci," dodal Gordon.

St. Louis, jehož jedinou trenérskou zkušeností před angažmá v Canadiens byla pozice poradce v Columbusu v sezoně 2018/19, vedl tým v 27 zápasech a 14 z nich Montreal vyhrál. Ve Východní konferenci obsadil poslední místo a nepostoupil do play off.

Někdejší hvězdný útočník odehrál v NHL včetně play off 1241 zápasů a nasbíral 1123 bodů (433+690). Olympijský vítěz ze Soči 2014 v zámořské lize nastupoval za Calgary, Tampu Bay, se kterou vyhrál v roce 2004 Stanley Cup, a New York Rangers. Tam ukončil v roce 2015 kariéru. O tři roky později byl St. Louis uveden do hokejové Síně slávy.

Reklama

Související témata: