Hlavní obsah

St. Louis už nestojí o Vránu, nabídne ho ostatním klubům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenhle příběh nemá happy end. St. Louis Blues už ztratili zájem o služby českého útočníka Jakuba Vrány a nabídnou ho ostatním klubům v NHL. O přesunu 27letého forvarda na waiver list psal jako první Jeremy Rutherford, který o týmu z Missouri referuje pro The Athletic.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Vrána na archivním snímku.

Článek

Po letošní výměně z Detroitu se přitom na vítěze Stanley Cupu 2018 snášela v novém působišti jen samá chvála. Z 20 zápasů v závěru minulé sezony měl Vrána bilanci 10+4. „Když se podíváte na jeho talent, tak i v té nejhorší formě je to borec do třetí formace,“ tvrdil generální manažer St. Louis Doug Armstrong.

Po nevýrazném startu nové sezony se ale na hráče, který loni absolvoval asistenční program pro léčbu závislostí, začala valit kritika. „Potřebujeme od něj víc. Nemůže jen čekat na šance,“ postěžoval si kouč Craig Berube. Jenže během podzimu mu několikrát došla trpělivost a Vránu poslal jako zdravého náhradníka na novinářskou tribunu. Při pohledu na statistiky se ani není co divit.

Celkem český forvard v 19 startech zaznamenal 6 bodů (2+4), poslední gól dával 14. listopadu, sedmkrát v řadě teď nebodoval a z minulých čtyř startů měl pokaždé bilanci –2.

„Takhle jsem si to nepředstavoval,“ povzdechl si Vrána, ale podobné myšlenky mělo i vedení Blues. Umístění na waiver list je tradiční procedurou před odesláním hráče na farmu. Že by o útočníka, který marně čeká na setkání s formou, projevil zájem některý ze zbylých 31 klubů NHL, se teď nezdá moc pravděpodobné. I když polovinu hokejistovy gáže (2,625 milionu dolarů) mají na krku stále Red Wings.

Po konci této sezony navíc Vránovi vyprší kontrakt. Kdo mu ale za současného stavu nabídne nový?

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.