Hlavní obsah

Český hokejista se ukázal poprvé od hrozivě vypadajícího incidentu, oko bylo v ohrožení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Už měli odpracováno. Ve třetí třetině zápasu NHL na ledě Chicaga za jednoznačného stavu 3:0 ale bostonským hokejistům zatrnulo. Český útočník Jakub Lauko po hrozivém incidentu zahodil rukavice a rychle upaloval do kabiny. Ostří soupeřovy brusle ho zasáhlo do oblasti kolem oka…

Útočník Jakub Lauko zůstává v Bostonu.

Článek

Třiadvacetiletý útočník vyrazil na zteč podél mantinelu, kde ho zastavil obránce Jarred Tinordi. Lauko se ocitl na ledu, a když klečel, inkasoval zásah bruslí od obličeje od protihráče Jasona Dickinsona, který o tom ani nevěděl.

Bostonský John Beecher ale na hostující lavičku hned signalizoval, že to nevypadá dobře. Lauko ovšem na nic nečekal, chytil se za tvář, zahodil rukavice a ujížděl pryč z ledu. V ten moment bylo vidět, že mu po ruce stéká krev. Spoluhráči mu dělali místo a kustod ho rychle doprovodil do šatny.

Zvěsti o zranění oka naštěstí po zápase naštěstí rychle zaplašil kouč Bruins Jim Montgomery. „Je OK,“ ujišťoval bostonský trenér, že Laukovo oko by mělo být v pořádku.

Že šlo o uklidňování veřejnosti a českému hokejistovi hrozily vážnější komplikace, ukázal sám Lauko o dva dny později na svých sociálních sítích. Na fotce má výrazně viditelný zašitý šrám u levého obočí a podlité oko. Pojal to však s typickým humorem, poukazujíc na to, že jeho modelingová kariéra je v ohrožení. Hokejista by se měl postupně vrátit do tréninku Bruins.

V době svého zranění měl český útočník odehráno necelých deset minut ve čtvrté formaci, v první třetině dostal dvouminutový trest za podrážení, dvakrát střílel na Petra Mrázka v brance Blackhawks a předvedl jeden hit. Boston i po šestém zápase sezony zůstává neporažený.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

Basketbal

Opava titul neobhájí

Opavští basketbalisté ligový titul neobhájí. Ve čtvrtfinále je senzačně vyřadila Ostrava, která vyhrála doma 86:85 a sérii ovládla 4:2 na zápasy.
NačítámNačíst další články