Hlavní obsah

Švédský obránce Lindholm byl v NHL vyměněn z Anaheimu do Bostonu

Hokejisté Bostonu získali v NHL velkou posilu do obrany. Díky výměně, na níž se Bruins domluvili s Anaheimem, se spoluhráčem Davida Pastrňáka, Tomáše Noska a Jakuba Zbořila stal osmadvacetiletý Švéd Hampus Lindholm. Mistr světa z roku 2018 mění v elitní lize dres vůbec poprvé. K Bruins zamířil i obránce Kodie Curran z AHL. Ducks za ně získali beky Johna Moorea a Urha Vaakanainena, ale i volby v prvním kole letošního draftu a ve druhém kole v letech 2023 a 2024.

Foto: Noah K. Murray, ČTK/AP

Švédský obránce Hampus Lindholm (vlevo) v akci.

Článek

Lindholma si zástupci Anaheimu vybrali jako šestku draftu 2012. V základní části NHL odehrál dosud 582 utkání a zaznamenal 222 bodů za 57 gólů a 165 asistencí. Během 55 bitev play off přidal čtyři branky a 17 nahrávek.

V tomto ročníku, po němž mu skončí šestiletá smlouva na celkem 31,5 milionu dolarů a může se stát nechráněným volným hráčem, má na kontě 61 startů a 22 bodů (5+17). S průměrem přes 22 a půl minuty na zápas byl druhým herně nejvytíženějším hráčem týmu, jemuž se po šesti porážkách za sebou vzdalují v Západní konferenci postupové pozice do play off, zatímco Bostonu se v poslední době daří a ve Východní konferenci své postavení mezi postupovou osmičkou naopak posílil.

Anaheim opouští také jednatřicetiletý útočník Nicolas Deslauriers, jehož získala Minnesota. Nejtrestanější hráč Ducks v této sezoně stihl za 61 utkání pět gólů a stejný počet asistencí, ale vedle toho také 90 trestných minut. I on se může stát po sezoně nechráněným volným hráčem. Kalifornský klub za něho získal od Wild výběr ve třetím kole draftu 2023.

Reklama