Hlavní obsah

Tavares se necítí jako spasitel. Před premiérou v NHL cítí tlak

NEW YORK/PRAHA

Mladý hokejista John Tavares poprvé předstoupil před skupinu asi pětiset fanoušků New York Islanders v domácí hale Nassau Coliseum a i přes široké úsměvy na něm byla patrná nervozita z nové role hlavní hvězdy klubu. Před dvěma týdny si kanadskou naději Ostrované vybrali jako jedničku vstupního draftu.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Kanadský hokejista John Tavares během tiskové konference New Yorku Islanders

Článek

Fanoušci posledního celku uplynulé sezóny z Long Islandu očekávají od příchodu osmnáctiletého talentu zásadní zlepšení v příštím ročníku. Sám Tavares je ve svých slovech zdrženlivější a snaží se bránit přehnanému tlaku. „Nemyslím si, že jsem spasitel. Jsem pouze jeden hráč z mnoha. Součást týmu, který by měl přinést vítězství zpět,“ řekl stránkám kanadské televize TSN rodák z Ontaria.

„Máme hodně zkušených hráčů a vůdčích osobností, kteří ho podpoří a povedou jak na ledě, tak i mimo něj,“ potvrdil Tavaresovo tvrzení generální manažer Ostrovanů Garth Snow. „Cítíme podporu nejen kolem Johna, ale i ostatních mladíků,“ dodává. Na mysli má hlavně Kyla Okposa a Joshe Baileyho, kteří do New Yorku byli draftováni loni a předloni.

Kanadský hokejista John Tavares během tiskové konference New Yorku Islandersfoto: Reuters/Shannon Stapleton

„Nechceme aby na sobě John cítil všechen tlak každý zápas,“ popisuje svůj cíl hlavní trenér Islanders Scott Gordon. „On je dost dospělé dítě a s hokejem má již řadu zkušeností. Jsem si jistý, že jestli je někdo, kdo je schopen všechno rychle zvládnout, je to on,“ dodává kouč na adresu svého největšího talentu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.