Hlavní obsah

To by se v NHL stát (ne)mohlo. Sudí vykolejili Detroit, Kubalík se nestačil divit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tucet inkasovaných gólů, pouhé tři v síti soupeře. Hokejisté Detroitu odjížděli po dvojzápase v Ottawě se skóre 2:6 a 1:6 zpráskaní jako tenisový outsider po lekci od grandslamového šampiona. Dvě porážky během 24 hodin, navíc s přímým konkurentem v boji o play off, jim pokazily náladu. V úterý ale těžce nesli i zvláštní styl rozhodování sudích.

Foto: Marc Desrosiers-USA TODAY Sports, Reuters

Dominik Kubalík (vpravo) v dresu Detroitu kontroluje situaci před ottawským gólmanem Madsem Sogaardem.

Článek

Občas je na českých hokejových stadionech k slyšení povzdech fanoušků: To by se v NHL stát nemohlo. Ale výkon kanadské dvojice rozhodčích Markovic, St. Pierre by je možná vyvedl z omylu.

V čase 3:50 parádně otevřel skóre Dominik Kubalík, ale ještě než se začal radovat, srazil ho obránce Senators Travis Hamonic. Trest za hrubost ovšem pak inkasoval i střelec úvodní branky.

Hned poté při hře 4 na 4 pláchnul hostům Tim Stützle a po jeho kontaktu s Filipem Hronkem bylo nařízeno trestné střílení. Ještě než ho německý útočník proměnil, porval se Tyler Bertuzzi s domácím Arťomem Zubem.

Hronek pak v polovině zápasu odstoupil se zraněním v horní polovině těla. Jakub Vrána, jenž byl předchozí dva zápasy zdravým náhradníkem, zaznamenal jeden hit a jednu zblokovanou střelu. A Filip Zadina dva neúspěšné pokusy směřující na branku.

"Byli jsme připraveni dobře, ale něco se zvrtlo," postěžoval si kouč Red Wings Derek Lalonde.

Do konce úvodní třetiny inkasoval jeho rozhozený tým ještě třikrát. Při vlastní přesilovce, ve hře 5 na 5, i v oslabení.

"Nechali jsme v tom našeho gólmana vykoupat. Ani naše speciální formace se moc nepředvedly," mínil Lalonde a nechtěl spekulovat, jak se zápas mohl vyvíjet nebýt zlomových chvilek po prvním detroitském gólu.

Hráčům Red Wings dál pil krev hlavně Stützle a jeho ostentativní pády. Po jednom z nich byl v závěru vyloučen Kubalík za údajný zásah do soupeřovy hlavy. Tou svojí naopak kroutil český útočník.

"Tyhle dva zápasy v Ottawě patří k těm nejvíc frustrujícím, jaké jsem kdy zažil," poznamenal detroitský kapitán Dylan Larkin po třetí porážce v řadě. Z předchozích 12 zápasů přitom Detroit vyhrál devět.

"Místo, abychom Ottawu vyřadili z boje o play off, tak jsme ji do něj zatáhli," hudral i David Perron.

Situace ve Východní konferenci se ještě víc zauzlovala. Divoké karty momentálně drží Islanders (70 bodů) a Pittsburgh (69). O tři body zpět jsou Buffalo a Florida, o další dva pak trio Ottawa, Detroit, Washington.

Před páteční uzávěrkou trejdů budou mít Red Wings šanci rehabilitovat se za ottawský dvojdebakl v domácím zápase se Seattlem.

Reklama