Hlavní obsah

To bylo o fous! Loket mířil na Palátovu hlavu. Frustrace Rangers sílí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro Ondřeje Paláta to mohl být konec. Zápasu a možná i celého play off. V pátém duelu konferenčního finále s New York Rangers se český útočník Tampy na poslední chvíli vyhnul ráně loktem, kterou na jeho hlavu cílil obránce Jacob Trouba.

Foto: Profimedia.cz

Český útočník Tampy Ondřej Palát (vpravo) v pátém duelu play off finále Východní konference jen těsně unikl bezohlednému zákroku obránce Jacoba Trouby z New York Rangers.

Článek

Rangers dobře vědí, kdo stojí za obratem v sérii. Ve třetím utkání dával Palát vítězný gól, v dalším měl gól plus dvě asistence a naposled si útočník Tampy s číslem 18 připsal rozdílový zásah tečí i v utkání č. 5 v Madison Square Garden. Tampa má mečbol na postup do finále Stanley Cupu, který může proměnit hned v noci na neděli v domácí Amalie Areně.

"Říkám to pořád, snažím se hrát každý zápas stejně. Někdy se to na bodech projeví, někdy ne. Někdy podám lepší výkon a body nemám žádné, občas je to přesně naopak. Každopádně skvělé, že jsem dal pár gólů, ale nehodnotím svou hru jen podle bodů," tvrdil po utkání Palát.

V play off je rodák z Frýdku-Místku nejlepším střelcem obhájců poháru a jejich druhým nejproduktivnějším hráčem (8+6). V sérii s Rangers má bilanci 4+2. Troubův pokus zaútočit na Paláta vypadal jako cílený. U mantinelu vystrčil pravý loket směrem k soupeřově hlavě, klíčový forvard Tampy se naštěstí stačil ještě přikrčit a vyhnout ráně.

Osmadvacetiletý bek Rangers už navíc v play off podobné zákroky předvedl. V sérii prvního kola vyřadil loktem ze hry dokonce pittsburského kapitána Sidneyho Crosbyho. Ve druhém kole proti Carolině si vyšlápl na Maxe Domiho a zejména Setha Jarvise, který si toho po srážce s Troubou ze zápasu moc nepamatoval.

"Takového hráče v týmu potřebujete. Občas sice někoho zraní, ale to je hokej," nechal se slyšet bývalý zadák Rangers (2005-07) Darius Kasparaitis.

Po dvou úvodních vyhraných zápasech newyorský celek ztrácí půdu pod nohama, což se v noci na pátek projevilo i závěrečnou hromadnou potyčkou. Tu ovšem způsobil ruský útočník Tampy Nikita Kučerov, který za rozhodnutého stavu 3:1 pro hosty, kdy už Rangers přestali hrát, cítil ještě potřebu v poslední vteřině poslat puk na gólmana Šesťorkina.

V nastalé mele se do sebe dokonce pustily i dvě jedničky draftu. Dvaatřicetiletý kapitán Tampy Steven Stamkos (č.1 z roku 2008) to však poměrně rychle vyřídil s o dvanáct let mladším Alexisem Lafreniérem.

Zklamání z porážky v zápase i v bitce se přeneslo do ochozů. Při odchodu z MSG museli fanoušci Lightning čelit nejen verbálním, ale také fyzickým atakům...

"Teď nás čeká ten nejtěžší zápas. Rangers to jen tak nevzdají," tuší Stamkos.

Reklama

Související témata: