Hlavní obsah

To je pech! Jágr byl blizoučko gólu, puk se ale zastavil na brankové čáře

Newark

Znovu patřil k hlavním ofenzivním tahounům hokejistů New Jersey, prohře svého týmu 1:2 v prodloužení s Coloradem však ani Jaromír Jágr nezabránil. Ďáblové ztratili v závěrečných minutách dobře rozehraný zápas, kdyby však měla česká hvězda ve třetí třetině více štěstí v koncovce, mohlo to dopadnout úplně jinak. Jágr zkoušel propálit gólmana Avalanche Jeana-Sebastiena Giguera, jenže puk se zastavil na brankové čáře!

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Hokejisté New Jersey Devils Stephen Gionta a Jaromír Jágr.

Článek

Devils vedli 1:0, když se v páté minutě třetí třetiny hnal za branku soupeře Travis Zajac. Kanaďan ještě přistrčil kotouč Jágrovi, který na nic nečekal a z velkého úhlu zkusil zaskočit brankáře Colorada. Giguerovi puk proklouzl mezi betony, nakonec však měl obrovské štěstí, protože kotouč zůstal stát na brankové čáře.

„Bohužel je to tady zase, dáváme málo gólů, už je to frustrující. Dnes večer jsme marně čekali na druhý zásah," povzdechl si kouč New Jersey Pete DeBoer. „Vstřelili jsme jedinou branku, navíc ji dali hráči ze čtvrté lajny. Měli jsme velkou smůlu, třeba ta šance Jardy Jágra, to se děje znovu a znovu," dodal kouč Ďáblů.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

New Jersey je v celé NHL s průměrem 2,33 gólu na zápas pátým nejhůře střílejícím týmem. V 57 utkáních vyšli Devils sedmnáctkrát střelecky naprázdno nebo skórovali jen jednou, v 35 dalších duelech nedali více než dvě branky. „Je to takový závod a když dáme alespoň tři góly, je co slavit," ironicky konstatoval DeBoer.

V posledních utkáních si navíc Ďáblové komplikují postup do play off. Po pondělku jsou v tabulce Východní konference na 13. místě, jedinou útěchou pro Jágra a spol. je fakt, že na osmý Detroit ztrácí pouhé tři body. „Teď musíme získat co nejvíce bodů. Máme dostatek veteránů, ale je potřeba hrát mnohem inteligentněji. Věřím, že v dalších zápasech už se na góly tolik nenadřeme," dodal kouč Devils.

Naopak Colorado slavilo čtvrté vítězství v řadě a deváté z posledních jedenácti zápasů. „Jsem na tým hrdý. Hráči se na každý zápas maximálně soustředí a nechávají na ledě všechno. To byl i důvod, proč jsme dneska utkání nakonec otočili," prohlásil kouč Avalanche a bývalý výtečný brankář Patrick Roy.

Reklama

Související témata: