Hlavní obsah

To tu ještě nebylo. San Jose má díky Hertlovi (a Ruttovi) třetí výhru v řadě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze dna NHL se jim stále nedaří odrazit, ale fanoušci San Jose jsou v této sezoně vděční i za malé radosti. Obrat končící vítězným gólem Tomáše Hertla v prodloužení proti Rangers (3:2) mezi ně patřil. Sharks poprvé v neslavném ročníku dosáhli tří výher v řadě.

Foto: Darren Yamashita, Reuters

Tomáš Hertl se s Janem Ruttou raduje z branky

Článek

Výsledek 5:3 s podobně chřadnoucím Anaheimem zase takovým překvapením nebyl, 4:3 po nájezdech na ledě Los Angeles už ano. Gólman Kings David Rittich také na závěr rozstřelu rozštípal hokejku. Šéfové Metropolitní divize z New York Rangers si ale do Kalifornie jeli pro povinné body. Po dvou třetinách také hosté vedli 2:0 a San Jose toho moc nepovolili. Jenže během dvou minut třetí třetiny bylo srovnáno a zápas dospěl do hry 3 na 3.

Obránce San Jose Jan Rutta při překřížení vyrazil hokejku Mikovi Zibanejadovi a Sharks přečíslení využili. Precizní přihrávku svého krajana Hertl zametl pod horní tyčku branky Igora Šesťorkina.

„Je to strašně těžký rok, ale pořád tvrdě makáme! I když s dobrým týmem prohráváme o dva góly, tak se nevzdáváme a jdeme do všeho naplno,“ líčil Hertl. „Na tenhle tým nemůžu být pyšnější,“ přidal se kouč David Quinn.

Sharks v celkové tabulce se 30 body znovu dostihli Chicago, které má o zápas míň, a prožívají nejlepší chvíle v sezoně. Tu nastartovali jedenácti porážkami v řadě, ve dvou z nich inkasovali po deseti gólech. Podobně temné momenty ale prožívali od 15. prosince do 11. ledna, kdy prohráli dokonce dvanáctkrát po sobě.

„Jsem jeden z lídrů a jedna z postav, ke které kluci vzhlížejí. Hraju hlavní minuty, a kdybych přišel do šatny nějak skleslý, nebylo by to dobré. Snažím se být pozitivní, ale neměl jsem problém mluvit ke kabině a seřvat to. Snažím se být lídrem během dobrých období i v těch špatných,“ řekl v nedávném rozhovoru pro Sport.cz Hertl, který je s 34 body (15+19) nejproduktivnějším hráčem týmu.

Reklama