Hlavní obsah

Trapas na draftu. Price ze sebe nevysoukal jméno rakouské posily Montrealu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak to se moc nepovedlo. Carey Price sice patřil k nejlepším brankářům minulých let v NHL, ale nechat ho ohlašovat jméno pětky draftu asi nebyl ze strany Montrealu úplně dobrý nápad. Gólman Canadiens vystoupil v noci na čtvrtek na pódium, aby prozradil výběr kanadského týmu, jenže zapomněl příjmení rakouského obránce Davida Reinbachera.

Byl by Bedard jedničkou draftu nebýt války na Ukrajině? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

„Montreal Canadiens jsou hrdí, že si vybrali Davida...", zarazil se Price a v panice začal vrhat pohledy ke klubovému vedení. Nešťastníka u mikrofonu zachránil generální manažer Kent Hughes. „Takhle jsme to plánovali," řekl GM. „David Reinbacher."

Price se pak na Twitteru nejnovějšímu členovi Canadiens omluvil: „Chlapče, to bylo trapné. Promiň, Davide..."

Osmnáctiletý rakouský dlouhán je podle prognóz schopen naskočit do NHL už v příští sezoně. A Priceův lapsus mohl brát s nadhledem. V minulé sezoně ve 46 zápasech za Kloten nasbíral 22 bodů (3+19) a proti starším a zkušenějším soupeřům stanovil nejvyšší bodový zisk mladíka do 19 let ve švýcarské lize od dob Romana Josiho, který je nyní kapitánem Nashvillu.

Montreal byl sice spojován se zájmem o ruského útočníka Matveje Mičkova. Ale Reinbacher je evidentně výborná volba. I když ji Price nebyl schopný adekvátně odprezentovat.

Reklama

Související témata: