Hlavní obsah

Tváří v tvář největšímu hokejovému talentu. Český bek prozrazuje, jak ubránit Bedarda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrovství světa juniorů, na kterém čeští hokejisté po fantastických výkonech získali stříbro, bylo také přehlídkou budoucích hvězd. Proti českému výběru v dresu Kanady nastoupil jak Connor Bedard, který je nezpochybnitelnou jedničkou, tak i Adam Fantilli. V sestavě Švédů pak nechyběl talentovaný Leo Carlsson. „Trápili mě všichni tři, každý byl trochu jiný, ale každý byl hrozně nebezpečný,“ vzpomíná český bek Jiří Ticháček v pořadu Příklep na Sport.cz.

Jak se krotí Bedard? Český bek prozrazuje v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Podle očekávání se však nejhůře bránil Connor Bedard. „Ten mi dělal největší problémy," přiznává odchovanec Sokolova, který od 13 let nastupuje za Kladno.

Bedard přitom na posledním juniorském šampionátu odehrál proti českému výběru dvě utkání. Na úvod skupinové fáze si připsal jeden gól, ve finále pak nebodoval vůbec. „Dokázali jsme ho ubránit, ale ke zlatu to bohužel nevedlo," lituje 20letý talent.

Hvězdy nadcházejícího draftu ve stínu Bedarda. Jak se brání Fantilli či Carlsson- Obránce prozrazuje v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Zároveň odmítá, že by se český tým v předzápasových poradách nějak víc věnoval právě Bedardovi. „Žádnou speciální přípravu jsme neměli, co dělá za kličky a tak. Každý jsme vycítili, když je na ledě, že si máme dávat trošku majzla," vysvětluje hokejista.

Příklep s obráncem Kladna a stříbrné dvacítky Jiřím TicháčkemVideo: Sport.cz

Pro Čechy přitom mohlo být výhodou, že Bedard je v juniorském celku Regina Pats spoluhráčem českého zadáka Stanislava Svozila, jenž byl členem stříbrného týmu. „Svozky jsme se nějak extra ptát nemuseli, jenom na něco málo, třeba jak si najíždí, jestli jezdí na bekhend, na forhend, ale individuální příprava ani neproběhla," říká Ticháček.

V soubojích s Kanadou čelil také snahám Adama Fantilliho. „Byl hrozně rychlej, šikovnej, ale když to řeknu blbě, byl ve stínu Bedarda," uvádí na adresu hráče Michiganské univerzity.

Bedard, Mičkov, Šalé a další hvězdy draftu, příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

A potíže mu dělal i Carlsson. „Byl obrovskej, má skoro ke dvěma metrům, nějakých sto kilo, takže odstavovat ho od puku... a ještě k tomu byl šikovnej, nejhorší kombinace, hrozně dobrej," líčí s obdivem.

Ve studiu je pak vidět fotografie, na níž Bedard leží na ledě po souboji s Ticháčkem. Mladý bek ve videu z pořadu Příklep vysvětluje, jak k situaci došlo a řeč přichází i na vtipný snímek s Adamem Fantillim.

Reklama

Související témata: