Hlavní obsah

U nás šanci dostane. St. Louis se těší na Vránu. Pořád je to top 6 útočník, říká manažer Blues

Zápas v Los Angeles kvůli opožděnému letu z Detroitu ještě Jakub Vrána nestíhal. V noci na středu už by si ale měl 27letý útočník odkroutit debut v barvách St. Louis na ledě Arizony.

Vrána se v utajení připravuje na návrat. Experti oceňují přístup NHL v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Vrána se stal hráčem Blues díky páteční výměně s Red Wings, kteří budou nadále platit polovinu gáže českého hokejisty, tedy 2,625 milionu dolarů ročně.

Po Vránově návratu z asistenčního programu NHL pro pomoc hráčům v boji se závislostmi se záhy ukázalo, že detroitský generální manažer Steve Yzerman se chce českého forvarda zbavit. Nabízel ho ostatním klubům, na delší čas ho poslal na farmu. Comeback do prvního týmu Red Wings navíc rychlému útočníkovi příliš nevyšel. Ve třech startech nebodoval.

„Poskytneme mu podporu, aby se stal naším důležitým hráčem," zní ovšem na Vránovu adresu ze St. Louis ústy generálního manažera Douga Armstronga. „Bude to pro něj druhá šance. A my už se postaráme, aby ji dostal." Pro klub z Missouri nepředstavuje příchod českého útočníka velké riziko. Když tahle sázka nevyjde, Vránovi po příští sezoně končí smlouva.

Blues se před trade deadline loučili se svými oporami, s nimiž už ale nemínili podepsat nové kontrakty. Odešel kapitán Ryan O'Reilly i Noel Acciari (oba Toronto), kanonýr Vladimir Tarasenko, bek Niko Mikkola (oba Rangers) a skříňku si vyklidil také Ivan Barbašev (Vegas).

Z Pittsburghu si naopak pořídili zabrzděného Fina Kasperiho Kapanena, kterého Penguins odsunuli na waiver list. A rovněž Vrána vyšel Blues levně (mladík Dylan McLaughlin a volba v 7. kole draftu 2025). Jejich management si ale nemohl nevšimnout, že i když česká akvizice odehrála za tři sezony v Detroitu jen 42 zápasů, zaznamenala v nich 22 gólů. Potenciál, aby se třináctka draftu 2014 stala třicetigólovým střelcem, tady pořád je.

Blížící se přestupová uzávěrka NHL přináší občas bizarní momenty. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Je to rychlý a technicky zdatný hráč, který byl (ve Washingtonu) členem vítězného týmu. Na jeho vítězné mentalitě můžeme dál budovat," myslí si i kouč Blues Craig Berube. „Pořád je to top 6 útočník, borec do prvních dvou lajn," dodává Armstrong.

Nezbývá než věřit, že Vránu čeká s notou na hrudi mnohem lepší období, než jaké zažíval v dresu s okřídleným kolem. Další zámořská příležitost pro hráče s pošramocenou reputací už by taky nemusela přijít.

Reklama