Hlavní obsah

Útočník Caroliny Pacioretty si opět přetrhl operovanou achilovku

Útočník Caroliny Max Pacioretty si opět přetrhl achilovku pravé nohy. Se stejným zraněním byl čtyřiatřicetiletý americký hokejista v srpnu na operaci a po rehabilitaci zmeškal většinu dosavadního průběhu sezony NHL. Zatím není jasné, jak dlouhá pauza ho čeká nyní.

Foto: Max Pacioretty, Carolina Hurricanes, NHL, hokej, Reuters

Max Pacioretty (uprostřed) odjíždějící z hrací plochy.

Článek

Paciorettyho loni v létě vyměnilo Vegas, které řešilo přetlak pod platovým stropem, do týmu Hurricanes. Devátého srpna podstoupil úspěšnou operaci přetržené achilovky a měl mít půlroční pauzu. Do akce se vrátil o měsíc dříve a zkraje roku prožil výborný návrat, když dal v prvních třech zápasech na nové adrese tři góly.

Ze čtvrtého utkání ale odstoupil po čtyřech střídáních. Další dvě utkání Pacioretty vynechal a zpátky do sestavy naskočil ve čtvrtečním souboji s Minnesotou. Carolina vyhrála 5:2, ale v samém závěru duelu se zkušený hokejista zničehonic chytil zezadu za pravou nohu, aniž by byl v kontaktu se soupeřem. Nejhorší obavy potvrdilo v pátek vyšetření magnetickou rezonancí.

Pacioretty má v základní části NHL na kontě 855 startů s bilancí 645 bodů za 326 gólů a 319 asistencí. V play off přidal během 74 utkání 49 bodů (25+24). V minulosti hrál také za Montreal, který si ho vybral při draftu v roce 2007 z 22. místa.

Reklama