Hlavní obsah

Útočník Pavel po působení v NCAA podepsal smlouvu v NHL s Coloradem

Český hokejový útočník Ondřej Pavel uzavřel dvouletý nováčkovský kontrakt v NHL s Coloradem. Dvaadvacetiletý odchovanec pražské Kobry poslední tři sezony strávil na Minnesota State University v NCAA. O uzavření smlouvy s účastníkem mistrovství světa dvacítek z roku 2020 informoval loňský vítěz Stanleyova poháru na svém webu.

Foto: www.iihf.com

Čeští hokejoví junioři do 18 let se radují z gólu (ilustrační foto).

Článek

Pavlův kontrakt je platný od nadcházející sezony a už v závěru tohoto ročníku bude moci nastupovat na farmě v AHL za celek Colorado Eagles, s kterým uzavřel profesionální zkušební smlouvu. V této sezoně Pavel za Minnesota State University nasbíral v 39 zápasech 15 bodů za šest branek a devět asistencí. Celkem za Mavericks zaznamenal za tři sezony v 94 utkáních 41 bodů za 18 gólů a 23 přihrávek.

Do zámoří se vydal Pavel už v 16 letech z pražské Sparty a zamířil do celku Iowa Wild AAA v soutěži T1EHL. V sezoně 2018/19 působil v NAHL v tým Minot Minotauros a pak hrál dva roky v USHL za Fargo Force.

Na juniorském mistrovství světa v roce 2020 doma v Ostravě v pěti zápasech nebodoval. V roce 2017 se podílel na zisku stříbra české hokejové osmnáctky na Memoriálu Ivana Hlinky.

Reklama

Související témata: