Hlavní obsah

Útočník Reichel se přesunul z Winnipegu na farmu do Manitoby

Winnipeg

Český hokejový útočník Kristian Reichel zamířil z přípravného kempu Winnipegu do Manitoby do AHL. Třiadvacetiletý syn olympijského vítěze z Nagana a trojnásobného mistra světa Roberta Reichla předtím stihl za Jets dva přípravné zápasy. Při sobotní porážce v Edmontonu 3:4 nebodoval a v neděli při porážce 2:3 ve Vancouveru si připsal gól a asistenci.

Foto: Bob Frid, Reuters

Český hokejový útočník Kristian Reichel zamířil z přípravného kempu Winnipegu do Manitoby do AHL.

Článek

Reichel za Moose odehrál uplynulé tři sezony a loni si tam jako nedraftovaný hráč vybojoval dvouletou dvoucestnou smlouvu s Jets. V uplynulé zkrácené sezoně nasbíral ve 28 zápasech 12 bodů za šest branek a stejný počet asistencí. Celkem má na kontě v AHL 123 utkání a 39 bodů za 20 tref a 19 přihrávek.

Předtím hrál účastník jednoho mistrovství světa osmnáctek a dvou světových šampionátů dvacítek rok v juniorské WHL za Red Deer. V české nejvyšší soutěži má na kontě za mateřský Litvínov 66 utkání a 12 bodů za pět branek a sedm asistencí.

Jeho otec Robert Reichel hrál v NHL za Calgary, New York Islanders, Phoenix a Toronto. S 630 body za 252 branek a 378 asistencí z 830 duelů je třináctým nejproduktivnějším Čechem v historii nejlepší ligy světa. V 70 utkáních play off přidal bývalý centr 31 bodů (8+23).

Reklama

Související témata: