Hlavní obsah

Útočník Reichel se vrátil z Winnipegu na farmu do Manitoby

Český hokejový útočník Kristian Reichel se po týdnu stráveném v prvním týmu Winnipegu vrátil na farmu do Manitoby do nižší AHL. Čtyřiadvacetiletý syn olympijského vítěze z Nagana a trojnásobného mistra světa Roberta Reichla během té doby sehrál za Jets dva zápasy a připsal si asistenci.

Foto: Winnipeg Jets, Twitter

Kristian Reichel na archivním snímku v dresu Winnipegu.

Článek

Reichel se dočkal první šance v dresu Winnipegu v této sezoně na Silvestra při výhře na ledě Edmontonu 2:1 a připsal si přihrávku u vítězné branky Kylea Connora. Představil se i v úterním domácím duelu proti Calgary, které Jets porazili 3:2.

V NHL debutoval Reichel v minulém ročníku a ve 13 zápasech za Jets si připsal gól a asistenci. V AHL má na kontě v této sezoně 25 zápasů a osm bodů (2+6).

Reichel s Winnipegem podepsal v březnu novou dvouletou dvoucestnou smlouvu na 775 000 dolarů ročně, z čehož 25 000 dolarů tvoří podpisový bonus. Na farmě má zajištěný plat 150 000 dolarů.

Odchovanec Litvínova působí v zámoří od roku 2017. Po sezoně v juniorské soutěži WHL podepsal jako nedraftovaný hráč smlouvu v AHL s Manitobou. Následně Reichel získal kontrakt i s Jets. V AHL za Manitobu má na kontě celkem 178 utkání a 60 bodů (27+33).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články