Hlavní obsah

Útočník Sedlák místo do Pardubic zamíří do Colorada

Útočník Lukáš Sedlák, který měl po odchodu z Čeljabinsku posílit hokejisty Pardubic, podepsal roční smlouvu s finalistou Stanleyova poháru Coloradem. Klub z Denveru o tom informoval na svém webu. Do NHL se Sedlák vrátí po třech letech. Do roku 2019 nastupoval tři sezony za Columbus, v jehož dresu nasbíral ve 162 zápasech 15 gólů a 12 asistencí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Sedlák na archivním snímku

Článek

„Je to bohužel tak. Lukáš Sedlák dostal nabídku z Colorada. NHL automaticky bere, s tím nic nenaděláme. I když to mrzí, že Lukáš v příští sezoně za Dynamo nenastoupí, přejeme hodně štěstí a doufám, že se v našem dresu v budoucnu objeví,“ napsal majitel pardubického klubu Petr Dědek na svém twitterovém účtu.

„Máme dostatečně široký kádr a náhradu momentálně nehledáme, bude čas se rozhlížet. Lukášovi přejeme v jeho zámořském angažmá hodně štěstí,“ uvedl Dědek na klubovém webu.

Sedlák odešel před třemi lety z NHL do Kontinentální hokejové ligy, kde patřil k oporám Čeljabinsku, kterému letos pomohl do semifinále Gagarinova poháru. Po sezoně však devětadvacetiletý rodák z Českých Budějovic, podobně jako další zahraniční hráči, rozvázal s Traktorem smlouvu. Stejně jako brankář Roman Will a útočník Tomáš Hyka, s kterými následně zamířil do extraligových Pardubic. Devětadvacetiletý účastník olympijských her v Pekingu ale nakonec zamíří do zámoří.

Reklama

Související témata: