Hlavní obsah

Už zase. Padouch z Rangers předvedl škaredý zákrok, soupeřům se vysmíval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na to, že má v NHL odehraných všeho všudy deset zápasů, si vážně dovoluje dost. Dvoumetrový útočník New York Rangers Matt Rempe dostál své pověsti darebáka i v derby s Devils. Za loket v obličeji Jonase Siegenthalera byl v noci na úterý vyloučen do konce utkání a soupeřům ještě ironicky mával na rozloučenou.

Foto: Brad Penner, Reuters

Zlý muž New York Rangers Matt Rempe.

Článek

56 odehraných minut, 54 trestných minut. To je bilance 21letého dlouhána, kterého si nejlepší tým Metropolitní divize vytáhl z farmy v Hartfordu. Ve dvou zápasech s Devils vypadají Rempeho statistiky ještě o něco bizarněji. Sehrál v nich 5:01 minuty a inkasoval 32 trestných minut!

V únorovém duelu vydržel ve hře jen 13 sekund, než trefil loktem do hlavy Nathana Bastiana a pakoval se předčasně do kabin. Tentokrát si za terč vybral švýcarského obránce.

V závěru druhé třetiny Siegenthaler odpálil puk u červené čáry a těsně po jeho odehrání cítil na tváři Rempeho loket a složil se k ledu. Do utkání už se nevrátil. Ale to ani viník, který dostal pět a do konce.

Obránce Kurtis MacDermid, který k Devils přišel před uzávěrkou trejdů z Colorada, chtěl Rempemu naložit, ale zastavili ho sudí. Když newyorský výtečník opouštěl led, ještě MacDermidovi a lavičce New Jersey posměšně mával.

„Je správný způsob, jak jít na věc, a pak ten špatný. Dnes jsem k němu ztratil respekt. Je to mladý kluk, v téhle lize se ještě musí hodně učit. Takové věci se prostě nedělají, zejména v prvním roce v NHL,“ řekl 29letý MacDermid, který Rempeho vyzýval už na začátku zápasu, aby srovnal účty za faul na Bastiana.

„Při prvním střídání jsem mu řekl, že ctíme určitý kodex, ale prohlásil, že do toho nejde. Po takovém zákroku bývá tak nějak samozřejmé, že byste se k tomu měli postavit jako chlap,“ tvrdil MacDermid. „Chtěl jsem mu dát lekci.“

Rempemu ale nejspíš ještě nezmizely z obličeje modřiny po ranách, které utržil během bitek s Mathieu Olivierem z Columbusu a Ryanem Reavesem z Toronta.

Podle kouče Devils Travise Greena chtěl newyorský mizera Siegenthalerovi úmyslně ublížit. „Každý, kdo se vyzná, tak ví, že náš bek byl v tu chvíli ve zranitelné pozici. Rozhodně to není poprvé, co se to stalo, a podruhé proti nám,“ zlobil se. „Proboha, vždyť to byl úder loktem do hlavy,“ hudral i útočník New Jersey Jesper Bratt.

Kouč Rangers Peter Laviolette to pochopitelně viděl trochu jinak. „Myslím si, že (Rempe) jen dokončil hit, ale nechci to moc komentovat, dokud se znovu nepodívám.“

Vášně mezi rivaly určitě nevychladnou. 3. dubna se Rangers a Devils utkají v Madison Garden znovu.

Reklama