Hlavní obsah

V baru až do rána! Když se hrálo dobře, nikdo to v NHL neřešil, říká olympijský vítěz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Životospráva, žádný alkohol a samé zdravé jídlo. Legendární hokejový útočník Bret Hull si v médiích posteskl, že snad v současnosti nemohou jít hvězdy NHL ani na večírek, aby z toho neměli problém. Před lety to mělo v nejslavnější hokejové lize i v tomto směru jiné grády. „Po zápase jsme si dali večeři a šlo se ven. Odjezd byl ráno, tak jsme se večer sešli na baru a do hotelu si ráno zašli jen pro tašku. Trenér podle očí musel poznat, že nejste v topu, ale neřešil to," vzpomíná v pořadu Příklep na působení v NHL bývalý vynikající bek František Kučera.

Večírky v NHL? Když se dobře hrálo, nikdo to neřešil. Vzpomínka v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Když se v dostane hokejista v současnosti do problémů s alkoholem, nebo třeba drogami, má jednu jistotu. Hráčský program NHL mu pomůže, hokejista se jde léčit a ještě mu běží plat. „Nevím, jestli za nás nějaký takový program byl. Hráčská asociace nebyla tak silná. Ale tenkrát také výplaty nebyly takové, jako dnes. Stejně jako ceny, život nebyl tak nákladný," přemítá Kučera.

V jeho éře neměl klub organizované večeře. Hráči dostali diety a hotovo. Pět kluků šlo tam, další dva jinam. A večer jsme se sešli na baru, kde se pilo pivo z lahve, ale samozřemě druhý den nesměl být zápas," líčí olympijský vítěz z Nagana.

Přivezl Stanley Cup do Letňan, teď Jakub Vrána zachraňuje kariéru v NHL. Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Ponocovalo se hlavně po utkání, kdy tým vyrážel do jiného města až druhý den ráno a nebyl tedy v plánu ani trénink. „Stalo se, že někdo přišel ráno do hotelu jen aby si vzal tašku a nastoupil do autobusu. Když se dobře hrálo, tak to trenéři neřešili, i když věděli, že hráči nejsou v „topu". Tyhle věci nesměly mít vliv na výsledky," dodává Kučera.

Co čeká Hronka ve Vancouveru? Velký tlak, šatny plné novinářů, každý tam rozumí hokeji. Debata v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Zdůrazňuje, že si hráči ze třetí či čtvrté lajny dobře uvědomovali, jak dobrou práci mají. „Nebyli blbí, vážili si toho, co dělají. Hvězdy měly místo v týmu jasné, ale kluci ze třetí lajny museli o místo v týmu bojovat," konstatuje pětapadesátiletý někdejší obránce Sparty a Slavie.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep na Sport.cz se můžete podívat ve videu.

Reklama

Související témata: