Hlavní obsah

V Torontu to vřelo. Hvězdy si spílaly, Matthews nedohrál, ale Boston zůstává ve střehu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě domácí porážky a hokejisté Toronta jsou počtvrté za posledních 11 let na pokraji vyřazení z play off Bostonem. Návrat Williama Nylandera do sestavy nepřinesl Maple Leafs kýžený efekt, spíš se zdálo, že mezi hvězdami kanadského týmu narostlo napětí. Výhra Bruins 3:1 totiž znamená i stejný zápasový stav v sérii prvního kola.

Foto: Nick Turchiaro, Reuters

Hokejisté Bostonu si poradili s Torontem i potřetí

Článek

V noci na středu by se v bostonské TD Garden už mohl slavit postup do konferenčního semifinále. Pokud se nestane něco zásadního, je to navíc dost pravděpodobné. Největší torontské stars vypadají bezradně a tlak jim ubírá na lesku. Za stavu 0:3 byla rostoucí frustrace evidentní.

Zklamaný nejlepší střelec sezony Auston Matthews, který dal v play off jediný gól, začal po nevydařeném pokusu o založení útoku mluvit ke spoluhráčům, okamžitě se ozval Nylander a Mitch Marner vzápětí vztekle odhodil obě své rukavice. Ani se tomu nedá moc divit, sobotní výkon Maple Leafs nebyl zrovna ohromující.

Sám Marner i kouč Sheldon Keefe ale popírali, že by v kabině panovalo napětí, ačkoli sezona visí na vlásku.

„Nemyslím si, že by tam byla nějaká frustrace. Jsme dospělí. Jen se bavíme o našich akcích a chceme si být jistí, že jsou stoprocentní. A tam to bylo zrovna trochu mimo mísu. Nekřičíme na sebe proto, že bychom se nějak nenáviděli,“ prohlásil Marner, který nakonec dával jediný gól Toronta.

„Necítím mezi nimi zklamání. Kluci na sebe tlačí, jsou soutěživí, chtějí vyhrávat. To všechno k tomu patří,“ dodal Keefe. „Hodně od sebe očekáváme a máme se rádi. Navzájem na sebe tlačíme, máme laťku vysoko, což je podle mě skvělé,“ tvrdil Nylander, který kvůli migréně vynechal úvodní tři utkání série, ale při svém comebacku se za 22 a půl minuty na ledě neprosadil.

Když Toronto ve 40. minutě inkasovalo z hokejky Davida Pastrňáka po perfektní akci Brada Marchanda třetí gól, provázelo odchod hráčů Maple Leafs do kabin bučení. Na třetí třetinu už se navíc nevrátil Matthews, který zápas nedokončil kvůli příznakům přetrvávající nemoci.

„Brad je všude, boduje, obětuje se v oslabení. Je to náš kapitán, který nás vede správným směrem,“ chválil Pastrňák Marchanda, který se 56. gólem kariéry v play off vyšvihl na čelo historického klubového žebříčku.

Boston má teď každopádně nakročeno skvěle. O víkendu znovu vsadil na brankáře Jeremyho Swaymana a i díky jeho 24 zákrokům vyhrál v součtu se základní částí sedmé z osmi zápasů s Maple Leafs. Od Toronta ve čtyřech utkáních play off inkasovali Bruins pouze sedmkrát, z toho jen jednou v oslabení.

Zůstávají ale dál opatrní. Rozhodně nechtějí dopustit, aby se opakoval loňský scénář, kdy po dvou venkovních zápasech úvodního kola na Floridě vedli také už 3:1, a přesto nepostoupili. „Víme, jak jsou Maple Leafs ofenzivně nadaní. Nemůžete jim toho moc dát, protože zdánlivě z ničeho vás můžou ohrozit. V příštím utkání nás čeká velká dřina a musíme být na ni připraveni,“ vyhlásil Marchand.

Reklama